Μενού Κλείσιμο

Τα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα Ibuprofen και Diclofenac Ευθύνονται για Καρδιακή Ανακοπή

Ιbuprofen και diclofenac μπορεί να σταματήσουν την καρδιά σας.
Αύξηση του κινδύνου καρδιακής ανακοπής κατά 31%
με χρήση Ιbuprofen και  50% με Diclofenac

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ένα αντιφλεγμονώδες παυσίπονο που καταναλώνεται συνήθως λανθασμένα και θεωρείται “αβλαβές” από εκατομμύρια ανθρώπους, πιθανώς προκαλεί χιλιάδες θανάτους από καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με το ίδρυμα αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής. H αιφνίδια καρδιακή ανακοπή αποτελεί κύρια αιτία θανάτου σε ενήλικες άνω των 40 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Με περίπου 326.200 άτομα να βιώνουν την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή εξωνοσοκομειακά κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ και 9 από τα 10 θύματα της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής να πεθαίνουν.
Ωστόσο, οι αιτίες της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εξακολουθούν να θεωρούνται ευρέως άγνωστες. Αντ΄ αυτού, το ιατρικό επάγγελμα επιλέγει να δείξει το δάκτυλο σε ασαφείς παράγοντες κινδύνου, όπως το οικογενειακό ιστορικό, προηγούμενα καρδιακά προβλήματα ή η αυξημένη χοληστερόλη LDL.
Αλλά τι θα συμβεί αν κάτι τόσο προφανές και προληπτικό, καθώς η κατανάλωση φαρμάκων ΜΣΑΦ (Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα) μπορεί να συμβάλει σε αυτή την επιδημία της υγείας;

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των ΜΣΑΦ που προκαλούν καρδιακή ανεπάρκεια
Σε ένα σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία με τίτλο “Αβλαβείς Παυσίπονα που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανακοπής”, 2 ερευνητές προειδοποιούν ότι τα παυσίπονα που θεωρούνται ακίνδυνα από το ευρύ κοινό συνδέονται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανακοπής.
Η έκθεση βασίστηκε σε μια μελέτη με τίτλο “Η χρήση των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου: Μια μελέτη σε εθνικό επίπεδο”, η οποία δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Περιοδικού για Καρδιοπάθειες – Καρδιαγγειακή Φαρμακολογία.
Ο καθηγητής Gunnar H. Gisalson, ένας από τους επικεφαλής ερευνητές, εξήγησε στη συνέντευξη:
“Επιτρέποντας την αγορά των φαρμάκων χωρίς συνταγή και χωρίς συμβουλές ή περιορισμούς, στέλνεται ένα μήνυμα στο κοινό ότι πρέπει να είναι ασφαλείς”.
“Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ΜΣΑΦ σχετίζονται με τον αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο που αποτελεί ανησυχία επειδή χρησιμοποιούνται ευρέως”.
Η μελέτη εξέτασε συνολικά 28.947 ασθενείς που εμφάνισαν εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή στη Δανία κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας. Η καρδιακή προσβολή διαφέρει από την καρδιακή ανακοπή, διότι η πρώτη προκαλεί βλάβη στην καρδιά όταν σταματήσει η παροχή αίματος (συνήθως μέσω της απόφραξης της κυκλοφορίας), ενώ η δεύτερη αφορά αιφνίδια απώλεια καρδιακής λειτουργίας η οποία οφείλεται σε δυσλειτουργία του καρδιακού ηλεκτρικού συστήματος. Σε 3.376 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) μέχρι και 30 ημέρες πριν από το συμβάν με τα πιο κοινά ΜΣΑΦ που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ibuprofen (51%) και diclofenac (22%).
Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι η χρήση ΜΣΑΦ συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανακοπής κατά 31%. Η ibuprofen και η diclofenac αύξησαν τον κίνδυνο κατά 31% και 50% αντίστοιχα. Η Naproxen η Celecoxib και η Rofecoxib δεν συσχετίστηκαν με αυξημένη καρδιακή ανακοπή

Ο καθηγητής Gisalson ανέφερε για αυτά τα ευρήματα
“Τα ευρήματα είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι τα ΜΣΑΦ δεν είναι αβλαβή. Η ibuprofen και η diclofenac είναι τα δύο φάρμακα που χρησιμοποιούνται συχνά και συσχετίστηκαν με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανακοπής. Τα ΜΣΑΦ πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή και για έγκυρη ένδειξη θα πρέπει να αποφευχθούν σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο ή πολλούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. ”
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έφθασε στο φως η βαθιά καρδιοτοξικότητα του ibuprofen. Αναφέραμε το θέμα πριν από πέντε χρόνια σε ένα άρθρο με τίτλο “Ibuprofen σκοτώνει χιλιάδες ετησίως, έτσι ποιά είναι η εναλλακτική λύση”, μετά από ένα άρθρο του Reuters το 2013 που ξεκίνησε με την εκπληκτική πρόταση: “Η μακροχρόνια χορήγηση υψηλών δόσεων παυσίπονων όπως η ibuprofen και diclofenac είναι “εξίσου επικίνδυνες” από την άποψη του κινδύνου καρδιακής προσβολής ως χρήσης του φαρμάκου Vioxx, το οποίο απομακρύνθηκε λόγω των δυνητικών κινδύνων, λένε οι ερευνητές.
Περιττό να πω ότι συμφωνούμε με τις παρατηρήσεις της συνέντευξης του Καθηγητή Gisalson όταν λέει:
“Το τρέχον μήνυμα που αποστέλλεται στο κοινό σχετικά με τα ΜΣΑΦ είναι λανθασμένο. Εάν μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα φάρμακα σε ένα παντοπωλείο τότε πιθανώς νομίζετε ότι πρέπει να είναι ασφαλείς για μένα”. “Η μελέτη μας προσθέτει τα στοιχεία για τις δυσμενείς καρδιαγγειακές επιδράσεις των ΜΣΑΦ και επιβεβαιώνει ότι πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να χρησιμοποιούνται μόνο μετά από διαβούλευση με έναν επαγγελματία υγείας. ”
Λάβετε υπόψη ότι και άλλοι συνηθισμένοι αναστολείς πόνου, όπως η aspirin και η acetaminophen (Tylenol), έχουν επίσης καταστροφικές παρενέργειες που συνήθως υποεκτιμώνται ή ελαχιστοποιούνται.
Δεδομένων των σαφών στοιχείων που αποδεικνύουν ότι τα φαρμακευτικά παυσίπονα δολοφόνοι έχουν βαθιές, ακόμη και απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες, θα πρέπει να διερευνηθούν και να εφαρμοστούν ποιο φυσικές εναλλακτικές λύσεις για τον πόνο.

Μπορείτε να διαβάσετε τις συναφείς έρευνες που ακολουθούν
Tylenol Kills Emotions As Well As Pain, Study Reveals
The Dangers of Tylenol: Is it Time for the FDA to Remove it From the Market?
9 Natural Alternatives to Ibuprofen/NSAIDs Without the Side Effects
Surprising Side Effects of Tylenol
The Evidence Against Aspirin and For Natural

Για αναζήτηση της έρευνας
https://wakeup-world.com/2017/03/25/ibuprofen-can-stop-your-heart-31-increase-in-cardiac-arrest-risk/

https://www.healthnutnews.com/ibuprofen-can-stop-your-heart-31-increase-in-cardiac-arrest-risk/