Μενού Κλείσιμο

Σύχνες Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Θα ενημερωθείτε από τον ανεξάρτητο οργανισμό, το Πανεπιστήμιο Guelph στο
Ontario του Canada το οποίο πιστοποιεί μόνο τα σούπερ μοριακά
αποσταγμένα ωμεγα-3 που υπάρχουν στον κόσμο. Εάν το ωμέγα-3 δεν είναι
πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο του Guelph δεν είναι μοριακά
αποσταγμένο.
Ο διαδικτυακός τόπος του Πανεπιστημίου είναι:
http://www.nutrasource.ca/

Ο διαδικτυακός τόπος για το μοριακά αποσταγμένο ωμέγα-3 της Διατροφικής Ζώνης είναι:
http://www.nutrasource.ca/files/Enervit%20Enerzona%20Lot%200348G.pdf

Απάντηση: Τα γεύματα Διατροφικής Ζώνης είναι η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά που τους αρέσει να τρώνε μόνο ζυμαρικά και ψωμί. Τα γεύματα της Ζώνης εγγυούνται στους γονείς ότι τα παιδιά τους θα έχουν ένα ισορροπημένο γεύμα με επαρκείς πρωτεΐνες για την ανάπτυξή τους (όπως είδαμε και στην έρευνα Διογένης).
Η έρευνα για τα Παιδιά

Τα αποτελέσματα της έρευνας Διογένης για τα παιδιά έχουν δημοσιευτεί σ’ ένα ξεχωριστό άρθρο στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό Pediatrics. Στις οικογένειες, υπήρχαν 827 παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών που συμμετείχαν στη διατροφική παρέμβαση. Τα παιδιά ακολούθησαν την ίδια διατροφή με τους γονείς τους. Περίπου 45% των παιδιών σε αυτές τις οικογένειες ήταν παχύσαρκα. Τα αποτελέσματα της μελέτης για τα παιδιά ήταν αξιοσημείωτα: Στην ομάδα των παιδιών που διατήρησε μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (GI) υδατάνθρακες,  το λίπος τους μειώθηκε από  46% σε 39% μία μείωση περίπου 15% σε 6 μήνες.http://www.zone.com.gr/

 

Δεδομένου ότι τα γεύματα Ζώνης είναι τόσο εύκολο να προετοιμαστούν, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να το κάνουν μόνα τους  αντί να τρώνε υψηλά σε υδατάνθρακες σνακ που προκαλούν συχνό αίσθημα πείνας και μείωση της πνευματικής τους συγκέντρωσης.

Απάντηση: Θα βλέπετε μόνο μια ελάχιστη αύξηση στα επίπεδα γλυκόζης αίματος δύο ώρες μετά από κάθε φαγητό ή σνακ Διατροφικής Ζώνης. Τα γεύματα της ζώνης έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε  να βοηθούν ασθενείς με διαβήτη για να διαχειρίζονται καλύτερα την κατάστασή τους. Πριν τα προϊόντα γίνουν διαθέσιμα στην αγορά, ελέγχονται κλινικώς σε διαβητικούς ασθενείς με θαυμάσια αποτελέσματα.

Απάντηση: Το σώμα σας έχει να τραφεί για τουλάχιστον 6 έως 8 ώρες, οπότε έχει την ανάγκη από διατροφική ενέργεια μετά την αφύπνιση. Γι ‘ αυτό και το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα σας της ημέρας σας. Το να φάτε μία ώρα μετά την αφύπνιση βοηθά να διατηρηθεί ορμονικός έλεγχος από το ένα γεύμα στο επόμενο. Επίσης σας δίνει την πνευματική ικανότητα και την ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε την ημέρα σας.  Δεν πρέπει να περάσουν περισσότερες από 5 ώρες μετά το γεύμα χωρίς να φάτε σνακ, ή 2 με 3 ώρες μετά το σνακ χωρίς να φάτε γεύμα άσχετα αν πεινάτε ή όχι. Ελέγχοντας την πείνα σας είστε σε πλήρη ορμονικό έλεγχο πριν από το επόμενο γεύμα σας.

Απάντηση: Η υπερβολική ινσουλίνη σας παχαίνει και σας διατηρεί παχείς. Για να μην αυξάνεται πολύ η ινσουλίνη μετά από οποιοδήποτε γεύμα, πρέπει να διατηρείτε μια σωστή αναλογία πρωτεΐνης-υδατανθράκων. Η σωστή αναλογία αυτών των δύο μακροθρεπτικών σε κάθε γεύμα  παράγει ισορροπία ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να μην νιώθετε αίσθημα πείνας για τις επόμενες 4-6 ώρες.

Απάντηση: Όχι, γιατί καταναλώνετε περισσότερους υδατάνθρακες απ’ ότι πρωτεΐνη. Επιπλέον, είναι μια επαρκής σε πρωτεΐνη διατροφή καθώς οι ανάγκες σας σε πρωτεΐνη καλύπτονται από πρωτεΐνη που καταναλώνεται σε σωστές δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η σωστή ποσότητα υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες για τη μέση γυναίκα είναι 90 γρ. πρωτεϊνικής τροφής σε κάθε γεύμα που παρέχει περίπου 20 γρ. αμινοξέων και 120 γρ. πρωτεϊνικής τροφής για τον μέσο άνδρα που παρέχει περίπου 30 γρ. αμινοξέων σε κάθε γεύμα. (Οι διαφορές στο βάρος των τροφών που περιέχουν πρωτεΐνη (κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι) και η ποσότητα των αμινοξέων που περιέχουν οφείλεται στην περιεκτικότητα τους σε νερό.) Και τα δύο σνακ από (2 block) ή τέσσερα σνακ από (1 block) πρέπει να παρέχουν περίπου 30 γρ. πρωτεΐνης που δίνουν περίπου 7 γραμμάρια αμινοξέων. Αυτές οι ποσότητες, όχι μόνο δεν θεωρούνται υπερβολικές, αλλά αντιθέτως συνιστούν τις ποσότητες που θα συνιστούσε κάθε διαιτολόγος σαν υγιές διατροφικό πρόγραμμα.

Απάντηση: Η Διατροφική Ζώνη δεν είναι μια διατροφή απώλειας βάρους. Είναι ένα πρόγραμμα ορμονικού ελέγχου που μπορεί να εφαρμόζεται δια βίου για τη μείωση της κρυφής φλεγμονής. Η απώλεια του περιττού σωματικού λίπους δεν είναι παρά μια ευχάριστη «παρενέργεια» αυτής.
Ο πραγματικά σημαντικός λόγος για να ακολουθήσετε τη Διατροφική Ζώνη είναι γιατί συνιστά τη μοναδική διατροφική προσέγγιση που έχει δείξει ότι αντιστρέφει τη διαδικασία της γήρανσης καθώς περιορίζει τις θερμίδες, χωρίς να δημιουργεί αίσθημα πείνας. Αν και η Διατροφική Ζώνη αναπτύχθηκε αρχικά για καρδιαγγειακούς ασθενείς, η αποτελεσματικότητά της ελέγχθηκε επίσης σε βάθος σε παγκόσμιας κλάσεως αθλητές. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα, βρίσκονται όλοι οι υπόλοιποι. Αν έχετε ιδανικό σωματικό βάρος και θέλετε να επιτύχετε περισσότερη πνευματική συγκέντρωση, να αποδίδετε καλύτερα και να ζείσετε περισσότερο, τότε η καταλληλότερη διατροφή για εσάς είναι η Διατροφική Ζώνη.

Απάντηση: Η Διατροφική Ζώνη είναι ιδανική για τα παιδιά, καθώς χρειάζεται να βρίσκονται στη Διατροφική Ζώνη, ακόμη περισσότερο απ’ ότι οι ενήλικες. Το μέσο παιδί πριν από την εφηβεία (αγόρι ή κορίτσι) χρειάζεται περίπου 15 γρ. αμινοξέων ανά γεύμα, μαζί με τις κατάλληλες ποσότητες υδατανθράκων και λιπαρών.
Μετά την εφηβεία, τα παιδιά πρέπει να τρέφονται σαν ενήλικες. Η πρωτεϊνική πηγή που αρέσει σχεδόν σε κάθε παιδί είναι το τυρί. Αν και είναι λίγο υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά, είναι ένας καλός τρόπος για πρόσληψη περαιτέρω πρωτεΐνης πέραν αυτής που παρέχει το κρέας, το ψάρι κτλ. Το δύσκολο για τους γονείς είναι να στρέψουν το ενδιαφέρον των παιδιών τους από το ψωμί και τα ζυμαρικά στα φρούτα και τα λαχανικά.

Απάντηση: Τα λιπαρά δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στην ινσουλίνη. Τα κορεσμένα λιπαρά, ωστόσο, καθώς και τα ωμέγα-6 λιπαρά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και αυτή με τη σειρά της να ενεργοποιήσει τη λιποπαγίδα. Από την άλλη πλευρά, το μονοακόρεστο λίπος, όπως είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δεν επηρεάζει τη φλεγμονή.

Απάντηση: Τα προερχόμενα από ιχθυέλαιο ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μακριάς αλυσίδας είναι βασικά λιπαρά. Αυτό σημαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να τα συνθέσει, οπότε θα πρέπει να τα προσλάβει από το φαγητό. Αναφορικά με τη συνιστώμενη δόση:  8 κάψουλες ή ένα κουταλάκι από τη συσκευασία, συνήθως, δεν ενέχουν κανένα πρόβλημα.  Προβλήματα, όπως εντερικές διαταραχές, έχουν αναφερθεί μόνο από την πρόσληψη πολύ υψηλότερων δόσεων που ξεπερνούν (πάνω από 15 γραμμάρια). Στη συνιστώμενη δόση δεν δημιουργείται καμία αλληλεπίδραση ανάμεσα στα ωμέγα -3 λιπαρά οξέα και στις θεραπείες με τα φάρμακα.

Απάντηση: Εάν έχετε μία ενεργή λιποπαγίδα στον οργανισμό σας, τότε δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το αποθηκευμένο σωματικό σας λίπος για την χημική ενέργεια που χρειάζεστε για να μετακινηθείτε. Εάν ξεκινήσετε να τρώνε λιγότερο και να ασκείστε περισσότερο, τότε  ο οργανισμός ξεκινά να κανιβαλίζει τους μύες και τα όργανά σας για τις αναγκαίες θερμίδες που χρειάζεται για να επιβιώσει. Αυτό σας θέτει σε κατάσταση ταχείας ανάκτησης βάρους. Για να χάσετε το πρόσθετο λίπος που έχετε, πρέπει να χαλαρώσετε την λιποπαγίδα σας.  Αυτό απαιτεί μείωση στα επίπεδα ινσουλίνης για τον έλεγχο της πείνας με το πρόγραμμα της Διατροφικής Ζώνης.

Απάντηση: Φυσικά θα έπρεπε. Η ομορφιά του προγράμματος της Διατροφικής Ζώνης είναι ότι και τα δύο επιτυγχάνονται ταυτόχρονα. Η απώλεια λίπους μειώνει τα επίπεδα του τοξικού λίπους στο σώμα σας, το οποίο επιταχύνει την κάθε ασθένεια. Δεδομένου ότι τα υπέρβαρα άτομα έχουν γενετική προδιάθεση για την παραγωγή τοξικού λίπους, το πρόγραμμα της Διατροφικής Ζώνης θα πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα για όλη τους την ζωή.

Απάντηση: Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες νερού. Ακόμη και με μια μεγάλη αύξηση κατανάλωσης λαχανικών, πιθανώς εξακολουθείτε να παίρνετε πολύ λιγότερους υδατάνθρακες από ότι στο παρελθόν. Δεδομένου ότι οι υδατάνθρακες προκαλούν το σώμα να διατηρήσει νερό, με μια συνολικά χαμηλότερη πρόσληψη υδατανθράκων, χρειάζεστε επιπλέον νερό. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα (2 ποτήρια νερό ½ ώρα πριν από οποιοδήποτε γεύμα ή σνακ).

Απάντηση: Βεβαίως.  Να θυμάστε ότι ένα ποτήρι γάλακτος 2% εμπεριέχει το ίδιο ποσό πρωτεϊνών, υδατανθράκων, και λίπους όπως ένα σνακ Διατροφικής Ζώνης  (μπισκότα, μπάρες σοκολάτας, κράκερ).

Απάντηση: Ακόμη και το καλύτερο γεύμα Διατροφικής Ζώνης ισορροπεί τα επίπεδα της ινσουλίνης μέχρι έξι ώρες. Η καλύτερη ώρα για φαγητό είναι όταν δεν νιώθετε πείνα  γιατί έτσι αποφεύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων και θερμίδων. Δεν πρέπει να περάσουν περισσότερες από 5 ώρες μετά το γεύμα χωρίς να φάτε σνακ, ή 2 με 3 ώρες μετά το σνακ χωρίς να φάτε γεύμα άσχετα αν πεινάτε ή όχι. Το σώμα έχει βασικές απαιτήσεις σε γλυκόζη, για αυτό πρέπει να τρώτε τακτικά γεύματα. Ο εγκέφαλος για παράδειγμα κάθε ημέρα χρειάζεται περίπου 150 με 200 γραμμάρια γλυκόζης.
Όταν δεν νιώθετε αίσθημα, όταν δεν επιθυμείτε να καταναλώσετε υδατάνθρακες και όταν το μυαλό σας έχει διαύγεια, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το τελευταίο σας γεύμα σας έβαλε στη Διατροφική Ζώνη.

Απάντηση: Η Διατροφική Ζώνη είναι μια επαρκής σε πρωτεΐνη διατροφή, που παρέχει μικρές ποσότητες πρωτεΐνης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με έναν πολύ ισορροπημένο τρόπο.  Κανείς δεν πρέπει να καταναλώνει περισσότερη πρωτεΐνη από αυτή που χρειάζεται το σώμα του, αλλά ούτε και λιγότερη από αυτή που χρειάζεται για να μην υποβαθμίζει την επίδοση των μυών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Η Διατροφική Ζώνη, όχι μόνο σας παρέχει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, αλλά σας τις μοιράζει αναλογικά σε τρία γεύματα και δύο σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ευρήματα πρόσφατης έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν υψηλότερες ποσότητες πρωτεΐνης παρουσιάζουν 70% λιγότερα κατάγματα από τις γυναίκες που προσλαμβάνουν λιγότερα από 75 γραμμάρια αμινοξέων την ημέρα.

Απάντηση: Προσθέτοντας απλά στη διατροφή σας  πλούσιες σε πρωτεΐνη χορτοφαγικές τροφές για να διατηρήσετε τη σωστή αναλογία πρωτεΐνης προς υδατάνθρακες. Ιδανικές επιλογές είναι το τοφού και η πρωτεϊνική σκόνη από σόγια ή γάλατος ή ορού γάλατος.
Όλες αυτές οι πρωτεΐνες είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να μετατρέψετε την πλούσια σε υδατάνθρακες χορτοφαγική διατροφή σε χορτοφαγική διατροφή Διατροφικής Ζώνης. Οι παραδοσιακές χορτοφαγικές πρωτεϊνικές πηγές, όπως είναι τα όσπρια, έχουν πολύ υψηλό ποσοστό υδατανθράκων για το ποσοστό της πρωτεΐνης που παρέχουν. Γι’ αυτό είναι αδύνατο να βασιστείτε μόνο σε αυτά για να πετύχετε την επιθυμητή αναλογία πρωτεϊνών προς υδατάνθρακες.

Απάντηση: Μην ανησυχείτε. Αν εκτροχιαστείτε λίγο από τη Διατροφική Ζώνη, μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε με το επόμενό σας γεύμα ή σνακ. Με τη Διατροφική Ζώνη δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε ενοχές.

Απάντηση: Η Διατροφική Ζώνη μεταβιβάζει το σώμα σας από τον μεταβολισμό καύσης υδατανθράκων σε μεταβολισμό καύσης λίπους. Ο μεταβολισμός του λίπους απαιτεί μεγαλύτερες ποσότητες νερού σε καθημερινή βάση.  Οπότε, το πρώτο βήμα είναι να αυξήσετε την πρόσληψη του νερού κατά τουλάχιστον 50%. Θα πρέπει να πίνετε ένα λίτρο νερού για κάθε 25 κιλά περισσότερου σωματικού βάρους. Αν αυτό δεν αρκετό, τότε απλά προσθέστε περεσσότερα μοριακά αποσταγμένα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή σας για να ελαχιστοποιήσετε αυτή την προσωρινή επίδραση. Γι’ αυτό συνιστώ πρόσληψη 5 (πέντε) γραμμαρίων ωμέγα -3 (ιχθυελαίου) κατά τη διάρκεια της πρώτης σας εβδομάδας στη Διατροφική Ζώνη.

Απάντηση: Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι χρήσιμα τόσο για τις μητέρες  (που μπορεί να πάσχουν, για παράδειγμα, από επιλόχειο κατάθλιψη σε περίπτωση ανεπάρκειας ωμέγα-3 λιπαρών οξέων) όσο και για τα παιδιά (η ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού τους συστήματος προάγεται από υψηλότερη διαθεσιμότητα λιπαρών οξέων μακριάς αλυσίδας). Οι δόσεις για τα παιδιά έως έξι ετών είναι οι μισές από αυτές που παίρνουν οι ενήλικες (1.2 γρ.), και τρία τέταρτα για τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών (2 γρ.). Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η καθημερινή χορήγηση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων βελτιώνει τη γνωσιακή ικανότητα και αυξάνει την προσοχή στα παιδιά.

[contact-form-7 id=”1248″ title=”Contact Form 3″]