Μενού Κλείσιμο

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ή SARS-CoV-2 ή COVID-19

Έχω δεχθεί άπειρα τηλέφωνα και μηνύματα με την ερώτηση: Τι γίνεται με τον Κορωνοϊό ή COVID-19;

Το άρθρο αυτό είναι για να σας ενημερώσω με περισσότερες λεπτομέρειες για τον Κορωνοϊό ή SARS-CoV-2. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες τι είναι ο  SARS-CoV-2, αυτά τα ακούτε κάθε ημέρα, όπως, ότι ο SARS-CoV-2 είναι ανενεργός, δεν είναι οργανισμός γιατί δεν έχει κύτταρα, το πολύ να έχει 3 ή 4 γονίδια περικλείεται από πρωτεΐνη εξωτερικά και έχει μόνο RNA και ενεργοποιείται όταν εισέλθει μέσα στο κύτταρο το οποίο έχει DNA. Τις πολλές λεπτομέρειες για τον SARS-CoV-2 τις ακούτε κάθε ημέρα δεν θέλω να σας κουράσω με αυτές αλλά θέλω να εξηγήσω τι συμβαίνει όταν εισέλθει στο σώμα μας. Γιατί ονομάζεται SARS-CoV-2 και όχι  SARS-CoV-1; Ο SARS-CoV-1 είναι ποιο θανατηφόρος από τον SARS-CoV-2. Υπάρχουν πολλοί Κορωνοϊοί που μολύνουν τον άνθρωπο με διάφορους βαθμούς θνησιμότητας, οι άλλοι Κορωνοϊοί είναι πιο θανατηφόροι από το SARS-CoV-2. Αυτό περιλαμβάνει τον ιό SARS-CoV-1 που προκαλεί SARS (με ποσοστό θνησιμότητας περίπου 10%) ή ιό MER-CoV που προκαλεί MERS (με ποσοστό θνησιμότητας περίπου 35%) (1). Και οι δύο αυτοί Κορωνοϊοί σκοτώνουν τους ξενιστές  τους (είναι ο οργανισμός στον οποίο ζει κάποιο μικρόβιο) τόσο γρήγορα και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να μολύνουν άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν περιοριστεί. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι κορωνοϊοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και δεν προκαλούν ουσιαστική θνησιμότητα (2).

Ο ιός SARS-CoV-2 ή καλύτερα όπως ονομάζεται τώρα COVID-19, αντιπροσωπεύει ένα παθολογικό σημείο που προκαλεί τη μέγιστη βλάβη, καθώς έχει αρκετά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας ώστε να μην σκοτωθεί γρήγορα. Μπορεί όμως να τους μολύνει όλους επειδή δεν υπάρχουν σωματικά αντισώματα στον ιό COVID-19 σε κανέναν εκτός από τους λίγους που έχουν μολυνθεί. Ας αρχίσω πρώτα με τις θεραπείες που ακούγονται όσον αφορά τον COVID-19.

1. Ακούστηκε ότι η βιταμίνη C τον θεραπεύει και μάλιστα σε ενδοφλέβια μορφή  με πάνω από 5000 mg.

Τα φάρμακα όμως για τον Κορωνοϊό χρησιμοποιούνται για να ανασταλεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και όχι για να ισχυροποιηθεί. Ποια είναι η αλήθεια εδώ;

2. Πρέπει να παίρνουμε βιταμίνη D για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μάλιστα σε αυξημένη ποσότητα 50.000 IU. (Η Έρευνα: Στοιχεία ότι το συμπλήρωμα βιταμίνης D θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο λοιμώξεων και θανάτων από γρίπη και COVID-19. Αφού λοιπόν παραθέτει τα στοιχεία αναφέρει: Αρκετές μελέτες παρατήρησης και κλινικές δοκιμές ανέφεραν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D μείωσαν τον κίνδυνο γρίπης, ενώ άλλες έρευνες όχι). Μα τα φάρμακα για τον Κορωναϊό είναι για αναστολή του ανοσοποιητικού και όχι για ισχυροποίηση. Ποια είναι η αλήθεια εδώ;

3.Πρέπει να παίρνουμε τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα όπως η Υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), το Τocilizumab (Actemra) και τη Κολχικίνη. Tα φάρμακα αυτά είναι για ανθελονοσιακές ιδιότητες, για Ερυθυματώδη Λύκο και για Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, για τη περικαρδίτιδα και διάφορες άλλες παθήσεις. Πως όμως μπορεί να συμβεί αυτό αφού εμείς θέλουμε πολλές βιταμίνες για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας όπως πολυβιταμίνες, βιταμίνη C και  D, και  όμως παγκοσμίως δίνουν φάρμακα για αναστολή του ανοσοποιητικού μας συστήματος που τις περισσότερες φορές θεραπεύουν τον COVID-19.

Όλα αυτά που αναφέρονται για την θεραπεία του Sars CoV 2 δεν έχουν καμία 
σχέση με τα συμπτώματα του Covid-19 (πνευμονία):

Βήχας
Πολλά φλέγματα

Φταρνίσματα
Καταρροή
Πονόλαιμος
Πυρετός
Πονοκέφαλος
Πόνος στο στήθος
Αιμόπτυση
Δύσπνοια

Όλα αυτά καταλήγουν σε πνευμονία και καταστροφή του πνεύμονα.
Γιατί συμβαίνουν αυτά τα συμπτώματα του COVID-19;
Τι σημαίνουν όλα αυτά τα συμπτώματα για τον ανθρώπινο οργανισμό;

Ο κόσμος όμως ακούει όλα αυτά που έχω προαναφέρει και επειδή δεν έχει την επιστημονική γνώση για τον COVID-19, δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό και ζει στην ανασφάλεια (παρατεταμένο στρες), η οποία είναι ότι χειρότερο για να αρρωστήσει κάποιος από οποιαδήποτε ασθένεια.

Παγκοσμίως σήμερα θεραπεύουν τον Κορωνοϊό με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα όπως η Υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), το Τocilizumab (Actemra) και τη Κολχικίνη, γιατί;

 Όλοι οι επιστήμονες ιατροί και εναλλακτικοί φωνάζουν ότι πρέπει να πάρουμε πολλές βιταμίνες και σε μεγάλη δόση για να ισχυροποιήσουμε το ανοσοποιητικό, άραγε είναι αλήθεια τελικά αυτό;

Από τη άλλη μεριά δίνουν φάρμακα για να αναστείλουν το ανοσοποιητικό.

Ποια όμως είναι η αλήθεια. Έρχομαι τώρα να σας ενημερώσω για το ποια είναι η αλήθεια για τον COVID-19. Δεν μας σκοτώνει ο COVID-19 αλλά μας σκοτώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα (Συμπλήρωμα – Κυτοκίνες) το οποίο όταν αντιληφθεί τον COVID-19 του επιτίθεται χωρίς να βλέπει μπροστά του και αυτό που καταστρέφει είναι ο δικός του ιστός. Γι΄ αυτό έχουν επικεντρωθεί στην θεραπεία με ανοσοκατασταλτικά. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αυτές τις αφήνω για ενημέρωση στην καινούργια εκπομπή που θα γίνει στο κανάλι Plus και θα μιλήσω για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Θα πω μόνο αυτό: 7% από συνολικό βάρος στο πλάσμα του αίματος αποτελείται από πρωτεΐνες. Αυτές ενεργούν ως μεταφορείς συστατικών του πλάσματος, παράγοντες πήξης, ορμόνες και το κυριότερο όταν αντιληφθούν οποιαδήποτε μικρόβια (ιούς, βακτήρια, μύκητες και παράσιτα) τα καταστρέφουν πριν μπορέσουν και εισέλθουν στα εσωτερικά όργανα (κύτταρα). Αυτές οι πρωτεΐνες λέγονται πρωτεΐνες συμπληρώματος (protein complement system) του μη ειδικού ανοσοποιητικού συστήματος, οι πρωτεΐνες αυτές είναι γύρω στις 30. Επίσης από το ειδικό ανοσοποιητικό σύστημα διεγείρονται μονοκύτταρα, μακροφάγα, λεμφοκύτταρα, ουδετερόφιλα, τα οποία εκκρίνουν κυταροκίνες ή κυτοκίνες (Cytokines), πρωτεϊνικά μυνηματοφόρα μόρια και ανοσολογικές πρωτεΐνες οξείας φάσης (IL1, TNF, IL6) καταστρέφοντας τα μικρόβια (ιούς, βακτήρια, μύκητες και παράσιτα). Σκεφτείτε όταν αυτό το ανοσοποιητικό σύστημα είναι στα ύψη τι γίνεται στους πνεύμονες όταν εισέλθει ο COVID-19. Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και καταστροφή των πνευμόνων.

Στη εκπομπή Για Πάντα Νέοι που μεταδίδεται από την τηλεόραση Plus της Κύπρου κάθε Δευτέρα στις 20:50 και κάθε Κυριακή στις 20:20, έχω επανειλημμένως αναφέρει από τότε που ξεκίνησε η εκπομπή στα μέσα Νοεμβρίου 2019 ότι δεν πρέπει να έχουμε ούτε αυξημένο ούτε μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό μας πρέπει να είναι σε ισορροπία όταν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί και μετά να σταματήσει την επίθεση όταν έχει τελείωση η εργασία του επάνω στο Αντιγόνο (κάθε ξένη ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό). Γιατί στην μία περίπτωση (μειωμένο) δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και στην άλλη (αυξημένο) είναι αυτό που μας επιτίθεται και μας καταστρέφει. Στις ειδήσεις του καναλιού Άλφα της Κύπρου πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε ο Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης καθηγητής παθολογίας, επιδημιολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ ο οποίος ανέφερε, ότι, όταν αρρωστήσουμε από Κορωναϊό δεν πεθαίνουμε από αυτόν αλλά τις περισσότερες φορές από την υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Από τον Δρ. Π. Δρακόπουλο: Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει κάνει επίθεση στον Κορωναϊό δημιουργώντας εκτεταμένη φλεγμονή (με Συμπλήρωμα και Κυτοκίνες) που λέγεται πνευμονία και καταστρέφει τους πνεύμονές μας.

Για αυτό τα φάρμακα που δίνουν για την μη καταστροφή των πνευμόνων μας είναι η υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), η Colchicine και το  Tocilizumab (Actemra) αντι-ιντερλευκίνη 6 (IL6), για να αναστείλουν το ανοσοποιητικό μας πριν μας καταστρέψει.

Plaquenil

To Plaquenil (υδροξυχλωροκίνη) σε φλεγμονώδεις καταστάσεις, μπλοκάρει τους υποδοχείς στα πλασμoκυτταρικά δενδριτικά κύτταρα (PDC). Ο υποδοχέας Toll-like receptor  9 (TLR 9), ο οποίος αναγνωρίζει τα ανοσοσυμπλέγματα που περιέχουν DNA, οδηγεί στην παραγωγή ιντερφερόνης και προκαλεί την ωρίμανση των δενδριτικών κυττάρων και επιτίθεται στο αντιγόνο με τα Τ κύτταρα. Η υδροξυχλωροκίνη, μειώνοντας τη σηματοδότηση TLR 9, μειώνει την ενεργοποίηση των δενδριτικών κυττάρων και τη φλεγμονώδη διαδικασία.

Tocilizumab

Το tocilizumab  (Τοσιλιζουμάμπη-Actemra), είναι γνωστό ως atlizumab , είναι ένα ανοσοκατασταλτικό φάρμακο , κυρίως για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (RA) και της συστηματικής νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας , μια σοβαρή μορφή αρθρίτιδας στα παιδιά. Είναι ένα εξανθρωπισμένο μονοκλωνικό αντίσωμα κατά του υποδοχέα ιντερλευκίνης-6 (IL-6R). Η ιντερλευκίνη 6 (IL-6) είναι μια κυτοκίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσοαπόκριση και εμπλέκεται στην παθογένεση πολλών ασθενειών, όπως αυτοάνοσων νοσημάτωνπολλαπλού μυελώματος  και καρκίνου του προστάτη.

Colchicine

Η Colchicine (κολχικίνη) είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας και της νόσου του Behçet . Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν την πρόληψη της περικαρδίτιδας και του οικογενειακού πυρετού της Μεσογείου.

Η έρευνα αναφέρει ότι υπάρχουν 2 κύριοι μηχανισμοί με τους οποίους η κολχικίνη μπορεί να επηρεάσει τη φλεγμονή:

1.αναστέλλει την ενεργοποίηση και τη μετανάστευση των ουδετερόφιλων σε θέσεις φλεγμονής παρεμβαίνει στο φλεγμονώδες σύμπλεγμα που βρίσκεται στα ουδετερόφιλα και τα μονοκύτταρα που μεσολαβούν στην ενεργοποίηση της IL1 , ένα συστατικό της φλεγμονής

2.αναστέλλει την απελευθέρωση γλυκοπρωτεϊνών που προάγουν τη χημειοταξία από αρθρικά κύτταρα και ουδετερόφιλα

Γενικά, η κολχικίνη φαίνεται να αναστέλλει πολλαπλούς προφλεγμονώδεις μηχανισμούς, επιτρέποντας αυξημένα επίπεδα φλεγμονοδών μεσολαβητών. Εκτός από την αναστολή της μίτωσης, η κολχικίνη αναστέλλει την κινητικότητα και τη δραστηριότητα των ουδετερόφιλων. 

Πιστεύω να καταλάβατε γιατί ενεργοποιείται το ειδικό και το μη ειδικό ανοσοποιητικό σύστημα στα μικρόβια (ιούς, βακτήρια, μύκητες και παράσιτα);

Να πω ένα παράδειγμα για το ειδικό ανοσοποιητικό σύστημα. Μία τυπική ανοσολογική απόκριση μπορεί να διαιρεθεί σε τρία στάδια:

Συνάντηση και αναγνώριση αντιγόνου (κάθε ξένη ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό) από τα λεμφοκύτταρα

Λεμφοκυτταρική ενεργοποίηση

Επίθεση, η οποία εξαπολύεται από τα ενεργοποιημένα λεμφοκύτταρα

Υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός των λεμφοκυττάρων εκφράζει περισσότερους από 100 εκατομμύρια διαφορετικούς υποδοχείς και κλώνους για αναγνώριση του αντιγόνου (κάθε ξένη ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό)  στο σώμα. ΄

Όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανοσολογική επίθεση η μεγάλη πλειονότητα των Β κυττάρων, τα πλασματοκύτταρα, τα βοηθητικά Τ κύτταρα και τα κυτταροτοξικά Τ κύτταρα που συμμετείχαν σ΄ αυτή την επίθεση πεθαίνουν με απόπτωση. Ο προγραμματισμένος θάνατος (απόπτωση) αυτών των κυττάρων είναι μία ομοιοστατική απάντηση, που εμποδίζει τις ανοσολογικές άμυνες να γίνουν υπερβολικές. Όμως, ορισμένα από αυτά τα κύτταρα παραμένουν ως κύτταρα μνήμης, τα οποία είναι έτοιμα να απαντήσουν  σε κάποιο μελλοντικό χρόνο στην επανεμφάνιση του ίδιου αντιγόνου (κάθε ξένη ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό).

Ποια αξία έχει η καταστροφή των ίδιων των κυττάρων του ξενιστή (είναι ο οργανισμός στον οποίο ζει κάποιο μικρόβιο) όταν αυτά έχουν προσβληθεί από ιούς; Αυτή η καταστροφή οδηγεί στην απελευθέρωση των σωματιδίων του ιού στο εξωκυτταρικό υγρό, όπου βρίσκονται κυκλοφορούντα αντισώματα, τα οποία τους εξουδετερώνουν άμεσα. Γενικώς μόνο λίγα κύτταρα του ξενιστή θυσιάζονται με αυτό τον τρόπο. Όμως εάν οι ιοί έχουν την ευκαιρία να πολλαπλασιάζονται και να διασπείρονται από κύτταρο σε κύτταρο τότε ο οργανισμός μας καταστρέφει πάρα πολλά από τα δικά του κύτταρα και έτσι προκύπτει δυσλειτουργία κάποιου οργάνου που στην περίπτωση μας είναι οι πνεύμονες.     

Η επόμενη ερώτηση που θα μου κάνετε είναι:

Υπάρχει εξέταση αίματος που να δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Φυσικά υπάρχει, αλλά ποια είναι όμως αυτή η εξέταση; Εδώ θα σας στεναχωρήσω, σε όσους θέλουν να την μάθουν θα την αναφέρω μόνο κατ’ ιδίαν.

Τώρα πως μπορούμε να έχουμε σε ισορροπία τον οργανισμό μας και κατ’ επέκταση το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Με πέντε (6) εργαλεία τα οποία πρέπει να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

1.Αντιφλεγμονώδης διατροφή

2.Ωμέγα-3 σούπερ μοριακά αποσταγμένα, τα οποία να έχουν έγκριση από το IFOS. Εάν τα ωμέγα-3 που χρησιμοποιείτε δεν έχουν έγκριση από το IFOS τότε δεν είναι σούπερ μοριακά αποσταγμένα (4).

Η έρευνα για την θεραπεία του Κορωνοϊού με Ωμέγα-3 ξεκίνησε στην Αγγλία στις 17/04/20 (5).

3.Πολυφαινόλες: Οι πολυφαινόλες που έχουν τα περισσότερα ORAC είναι το Maqui και το Cocoa.

4.Μέτρια άσκηση (ο καρδιακός χτύπος να μην υπερβαίνει τους 120 παλμούς το λεπτό όταν κάνετε άσκηση). Για αυτούς που είναι πολύ προπονημένοι μπορούν να φτάνουν έως 150 παλμούς και όχι περισσότερους.

5. Ύπνος: Ελαττωμένος ή διαταραγμένος ύπνος ελαττώνει την αναγέννηση του οργανισμού λόγω μειωμένης αυξητικής ορμόνης και ελαττώνει επίσης την δραστηριότητα των φυσικών φονικών κυττάρων του σώματος (NK).

6. Ελεγχόμενο άγχος και όχι παρατεταμένο.

Το πώς εργάζονται αυτά τα εργαλεία επάνω μας και τι μας προσφέρουν θα σας το αναφέρω σε επόμενη εκπομπή στο Plus Tv σε επόμενο άρθρο μου.

Αναφορές

1.Ng O-H and Tan Y-J. “Understanding bat SARS-like coronaviruses for the preparation of future coronavirus outbreaks.”  Human Vaccines Immunotherapeutics 13: 186189 (2017)  

2.Makela MJet  al.  “Viruses and bacteria in the etiology of the common cold.”  J Clin Micro=biol 36: 539-542  (1998) 

3.Su S et al.  “Epidemiology, genetic  recombination, and pathogenesis of coronaviruses.” Trends Microbiol. 24:490502((2016) 

4. https://certifications.nutrasource.ca/certified-products

5. https://www.undercurrentnews.com/2020/04/17/fish-oil-based-coronavirus-treatment-to-start-clinical-trials/

Ότι καινούργιο βγαίνει στην δημοσιότητα για τον COVID 19 θα σας το αναφέρω και θα σας ενημερώνω

Αποκαλύψεις από τον Γάλλο νομπελίστα ιατρό Luc Montagnier: «Ο Covid-19 είναι προϊόν εργαστηρίου – Τέλεια»

«Βολικός ο μύθος ότι ο Covid-19 ήρθε από μια αγορά, αλλά δεν είναι η αλήθεια»

«Ο Κορωνοϊός δεν προήλθε από την αγορά της Ουχάν. Αυτός μπορεί να είναι ένας ωραίος μύθος, αλλά δεν μπορεί να γίνει . Ο κορωνοϊός προήλθε από το βιοεργαστήριο της Ουχάν».

Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κάποιο τυχαίο ερευνητή ή δημοσιογράφο  ή πολιτικό. Ανήκουν στο Γάλλο νομπελίστα Luc Montagnier ο οποίος τιμήθηκε το 2008 με το βραβείο Νόμπελ της ιατρικής για την έρευνά του στην άλλη θανατηφόρα ασθένεια το  AIDS.

https://www.pronews.gr/ygeia/869483_apokalypseis-apo-ton-gallo-nompelista-luc-montagnier-o-covid-19-einai-proion?fbclid=IwAR1tjpvMHdRk8c-HaQwmywOmAsVhZd-IyqsNQQw8_RfKY0prqD7L9qfNzXk

Tο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε στις 03/09/20: Κορονοϊός  Ελληνική ανακάλυψη Ποιοι κινδυνεύουν να αρρωστήσουν βαριά από τον φονικό ιο. Γενετική προδιάθεση να εμφανίσουν βαριά μορφή κορονοϊού έχουν άτομα στα οποία έχει παρατηρηθεί ένας συνδυασμός μεταλλάξεων.

https://www.thetoc.gr/ygeia/article/koronoios—elliniki-anakalupsi-poioi-kinduneuoun-na-arrostisoun-baria/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1eOZYZT6hzu0pYVHI8gNsR5ON2Ex2nJi9GyWHnHFjKxJ5phyPQJpwzHN0#Echobox=1599137516

Από τον Δρ. Π. Δρακόπουλο

Στις 25/05/20 στην εκπομπή Για Πάντα Νέοι στο κανάλι Plus της Κύπρου μίλησα για τον Covid 19 (κορωνοϊο). Στην εκπομπή αναφέρθηκα στο ανοσοποιητικό σύστημα και ανέφερα ότι δεν μας σκοτώνει ο  Covid 19 αλλά μας σκοτώνει το ανοσοποιητικό σύστημα μας (Συμπλήρωμα – Κυτοκίνες) που υπέρ διεγείρονται για να μας θεραπεύσουν, αλλά συμβαίνει το αντίθετο και καταστρέφουν τους πνεύμονες μας, ανάφερα επίσης ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούν στον Covid 19 είναι ανοσοκαστασταλτικά.  

Στις 03/09/20 μετά από πολλές έρευνες έφτασαν στο ίδιο συμπέρασμα που είχα φτάσει εγώ για το Συμπλήρωμα και τις Κυτοκίνες. Εγώ το είχα αναφέρει στην τηλεόραση στις 25/05/20 και το είχα αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου στις 18/04/20.

 ygeiamou  3/05/22

Κορωνοϊός – Άμυνα: Αυτός είναι ο ένοχος που πυροδοτεί φλεγμονή και πνευμονία

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Γέιλ κατάφεραν να εντοπίσουν τον ένοχο πίσω από τη σοβαρή νόσηση με Covid-19, και μελετούν μια θεραπευτική λύση που μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση της πνευμονίας.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature αναδεικνύει την αποκωδικοποίηση του γρίφου πίσω από την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που οδηγεί σε σοβαρή νόσηση με Covid-19 και θάνατο. Ειδικότερα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale εντόπισαν ένα συγκεκριμένο μονοπάτι ανοσοαπόκρισης που οδηγεί σε σοβαρή ασθένεια και θάνατο σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2.

Στη νέα μελέτη, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον μεταδιδακτορικό συνεργάτη Esen Sefik, ο οποίος είναι μέλος του εργαστηρίου του ανώτερου συγγραφέα Richard Flavell, μελέτησε τις επιπτώσεις της μόλυνσης από SARS-CoV-2, που προκαλεί την λοίμωξη COVID-19, σε ποντίκια γενετικά σχεδιασμένα ώστε το ανοσοποιητικό τους σύστημα να προσομοιάζει στο ανθρώπινο.

Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει ήδη ότι από τη στιγμή που ο κορωνοϊός μολύνει τους πνεύμονες, μπορεί να προκαλέσει αυτό που ονομάζεται «καταιγίδα κυτοκινών», μια δηλαδή υπερδραστήρια ανοσοαπόκριση του οργανισμού που οδηγεί σε μια επικίνδυνη φλεγμονή στους πνεύμονες.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.ygeiamou.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82/277184/koronoios-amina-aftos-ine-o-enochos-pou-pirodoti-flegmoni-ke-pnevmonia/

Δηλαδή, το άρθρο αναφέρει αυτά που είπα εγώ πριν από 2 χρόνια όταν εμφανίστηκα στο κανάλι Plus της Κύπρου και μίλησα για τον Sars CoV 2, Πνευμονία Παθαίνεις από Καταιγίδα Κυτοκίνων.

Δρ. Παναγιώτης Μ. Δρακόπουλος DHSc