Μενού Κλείσιμο

Η Ιστορία του Randal Mc Cloy 

Randal Mc Cloy  

Το θαύμα της υψηλής δόσης του σούπερ μοριακά αποσταγμένου Ωμέγα–3

Οι επιστήμονες ανά τον κόσμο εξυμνούν ένα διατροφικό προϊόν, το οποίο είναι τόσο δυνατό που μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Αλλά μην περιμένετε την υποστήριξη της πολιτείας: Ισχυρίζονται ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό.
Ανάμεσα σ’ αυτά που ο κόσμος τα περιγράφει σαν ιατρικά θαύματα συμπεριλαμβάνεται και η ιστορία του Randall Mc Cloy Jr. Στις 2 Ιανουαρίου 2006 ο Randal McCloy εισήχθη επειγόντως στην εντατική μονάδα του Πανεπιστήμιου της Δυτικής Βιρτζίνιας Ruby Memorial Hospital (το οποίο είναι ένα από τα 30 θεραπευτικά κέντρα τα οποία ειδικεύονται στην αντιμετώπιση εγκεφαλικών παθήσεων των ΗΠΑ) και  ήταν κλινικά νεκρός. Ήταν ο 13ος ανθρακωρύχος και βρισκόταν θαμμένος επί 41 ώρες, 9½ μέτρα κάτω από την γη έπειτα από μια έκρηξη στο ορυχείο Sago της Δυτική Βιρτζίνια όπου εργαζόταν. Οι 12 συνάδελφοί του, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν εξαιτίας της δηλητηρίασης απο των τοξικών αναθυμιάσεων μεθανίου και μονοξειδίου του άνθρακα.
“Από όσο γνωρίζουμε, επιβίωσε από την μεγαλύτερη έκθεση σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα,” λέει ο Julian Bailes, M.D., ο νευροχειρουργός που τον ανέλαβε.
Ο McCloy είχε πέσει σε κώμα, έπαθε έμφραγμα και καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια, είχε υποθερμία, υπόταση, αφυδάτωση και το πιο σημαντικό είχε εγκεφαλική ανεπάρκεια. Οι γιατροί προέβλεπαν ότι εάν ο McCloy επιβιώση θα μείνει φυτό γιατί έχει υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη αφού το μονοξείδιο του άνθρακα είχε διαβρώσει τον εγκεφαλό του και του ειχε προξενήσει φλεγμονές στα περισσότερα νεύρα του εγκεφάλου του. “Είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει κανείς από εγκεφαλικό τραύμα,” λέει ο Dr. Bailes. “Δεν υπάρχει φάρμακο, το οποίο να μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.”
Ο Dr. Julian Bailes κάλεσε αμέσως τον Dr. Barry Sears, έναν από τους πιο έμπειρους  επιστήμονες στις χορηγήσεις υψηλών δόσεων των Ωμέγα – 3 στις ΗΠΑ, για να δει εάν θα μπορούσε να  προτείνει κάτι για την αντιμετώπιση  αυτής  της  σοβαρής περίπτωσης .
“Barry ο ηρωάς μας”  είπε ο Bailes την Παρασκευή. “Για εμένα ο Barry είναι ένας από τους κύριους λόγους που ενδιαφέρθηκα για τα σούπερ μοριακά αποσταγμένα Ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα. Έχω διαβάσει όλα όσα έχει γράψει και με έπεισε ότι το DHA (μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη θεραπεία του Mc Cloy, έτσι μου έστειλε το προϊόν του, το οποίο ήταν και η βασική πηγή της θεραπείας του”.
Ο Dr. Sears μου συνέστησε την χορήγηση 30 γρ. από το σούπερ μοριακά αποσταγμένο  Ωμέγα-3 ημερησίως, του οποίου η περιεκτικότητα είχε δημιουργηθεί από την Ωμέγα Rx. Θα χορηγείτο με σωλήνα και θα παρείχε 18 γρ. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (EPA-DHA). Τα Ωμέγα -3 που μου έστειλε ο Dr. Sears ήταν από το εργαστήριο του και χρησιμοποιήθηκαν για αρκετούς μήνες στην καθημερινή θεραπεία του Randall Mc Cloy.
Επειδή η συγκεκριμένη δόση, ήταν πολύ υψηλή, τα επίπεδα αίματος του Mc Cloy ελέγχονταν από μόνιτορ τακτικά για να σιγουρευτούμε ότι τα επίπεδα των λιπαρών οξέων (EPA και DHA) θα ήταν τα κατάλληλα ώστε να δράσουν θεραπευτικά. Ο Dr. Bailes είπε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος ήταν τα καλύτερα που θα μπορούσε να έχει ο Mc Cloy.
Το EPA χρειάζεται για την αντιμετώπιση της προκληθείσας από την απώλεια οξυγόνου στα όργανα φλεγμονής και το DHA χρειάζεται για να ξαναδημιουργηθεί ο εγκέφαλος είπε ο Dr. Sears.
Πέρασαν αρκετές εβδομάδες. Και τότε, απροσδόκητα, ο  McCloy ξύπνησε από το κώμα. Αυτό από μόνο του ήταν εκπληκτικό, αλλά δεν ήταν το μόνο. Τις επόμενες εβδομάδες, ο McCloy εξέπληξε ακόμα και τους πιο αισιόδοξους ειδικούς ξαναβρίσκοντας την μνήμη του και ανακτώντας σταδιακά την ικανότητά του να περπατά, να μιλά, και να βλέπει, μια ανάκαμψη που έκανε πολλούς από τους ανήκοντες στο ιατρικό πεδίο να μιλάνε για θαύμα.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2006 η βλάβη στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στα νεφρά και στο συκώτι του μειώθηκε και ως εκ τούτου ο McCloy επέστρεψε σπίτι του, στην οικογένειά του. Είναι θαύμα, αλλά το θαύμα στο οποίο πίστεψε ο Dr. Bailes που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην λήψη της πολύ υψηλής δόσης των μοριακά αποσταγμένων Ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων μακριάς αλυσίδας.
Εγώ ασφαλώς το πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο, είπε ο Dr. Bailes. “Πώς μπορεί να ξαναδημιουργηθεί ο εγκέφαλος εάν δεν έχει τα κατάλληλα συστατικά να το κάνει;”
Ο Dr. Barry Sears τώρα συνεχίζει την έρευνα του και διευθύνει το Μη Κερδοσκοπικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Καταπολέμησης Φλεγμονών στις ΗΠΑ, και ο Dr. Bailes συστήνει  την πολύ υψηλή δόση των μοριακά αποσταγμένων Ωμέγα – 3 για τους ασθενείς με προβλήματα στον εγκέφαλο και πολλά άλλα.
Όταν επισκέφθηκε ο  Dr. Barry Sears τον Randall Mcloy Jr. και τον Dr. Julian Bailes
Ο Dr Sears ταξίδεψε πρόσφατα στη Δυτική Βιρτζίνια για να ελέγξει την πρόοδο  του Randall McCloy Jr., του μοναδικού επιζώντα από την καταστροφή του ορυχείου του Sago και τα νέα ήταν πολύ καλά
Ο Dr. Barry Sears αφού τον επισκέφθηκε είπε: ‘‘Τα πάει περίφημα. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη κάποιου σημαντικού σωματικού τραυματισμού. Το ένα του χέρι είναι κάπως δύσκαμπτο αλλά θα πρέπει να το παρατηρήσει καλά κανείς για να το προσέξει’’.
Ο Dr. Sears κατά την επίσκεψή του συμβούλεψε τον  McCloy να συνεχίζει να παίρνει 10 γρ. ωμέγα-3 την ημέρα (2 κουτάλια της σούπας) από το σούπερ μοριακά αποσταγμένο ωμέγα-3 της Διατροφικής Ζώνης.
Ο Dr. Barry Sears είπε ‘‘Με τα ωμέγα-3 έχει αντιμετωπίσει την φλεγμονή του McCloy και τώρα θα συμβάλλει στην επαναδημιουργία των νευροδιαβιβαστών στους μύες του’’.
Ο Dr. Sears χορήγησε μοριακά αποσταγμένα ωμέγα-3 και στην γυναίκα του McCloy, την Άννα η οποία προσφάτως έχει μείνει έγκυος. Έτσι ο  Dr.Sears όταν ρωτήθηκε γιατί χορήγησε ωμέγα-3 στη γυναίκα του McCloy είπε, θέλω το παιδί της να είναι το πιο έξυπνο στη Δυτική Βιρτζίνια.
To ταξίδι που έκανε ο Dr.Sears του έδωσε τη ευκαιρία να συζητήσει και για νέες κλινικές δοκιμές  τις οποίες θα διεξάγει σε συνεργασία με τον Dr. Bailes ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο για τη θεραπεία ασθενών με εγκεφαλικό τραύμα.
Ο Dr.Sears μίλησε στην ιατρική σχολή WVU Health Science Ground Rounds σε παραπάνω από 400 άτομα και μετά παρακολούθησε τον Dr. Bailes ενόσω χειρουργούσε.

http://www.cbn.com/health/naturalhealth/drsears_mccloy.aspx?option=print

Ο Dr. Barry Sears παρουσιάζει την ιστορία του Randal Mc Loy

Οprah Winfrey – Anderson Cooper – Randal McCloy, Sago Mine Disaster

Η Επέτειος του μοναδικού επιζώντα Randal Mc Loy. 
 Πέντε χρόνια μετά την έκρηξη στο ορυχείο Sago,  West Virginia

Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος DHSc