Χαιρετισμός της Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης

Καλώς Ήλθατε στην Ιστοσελίδα της Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης

Η ιατρική δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο νομίζουμε. Αντίστοιχα, η διατροφή δεν είναι τόσο απλή όσο έχουμε μάθει. Στόχος μας μέσα από το περιεχόμενο και την πληροφόρηση που θα βρείτε στο zone.com.gr είναι να σας βοηθήσουμε να αντιληφθείτε τόσο την ιατρική όσο και τη διατροφή μέσα από ένα άλλο οπτικό πρίσμα, το οποίο βασίζεται στην κατανόηση της μοριακής βάσης της φλεγμονής. Να κατανοήσετε δηλαδή το πώς η φλεγμονή συνιστά την υποκρυπτόμενη αιτία της χρόνιας ασθένειας και για το πώς μπορεί η διατροφή είτε να μειώσει είτε να αυξήσει τη φλεγμονή.
Η αναγκαιότητα της διατήρησης των φαρμάκων μέσα σε μία “θεραπευτική ζώνη” είναι απολύτως γνωστή στους γιατρούς. Κάτω από αυτή τη “θεραπευτική ζώνη” το φάρμακο είναι αναποτελεσματικό και πάνω από αυτήν τη “θεραπευτική ζώνη” το φάρμακο είναι τοξικό. Μέσα σ’ αυτήν τη “θεραπευτική ζώνη” μπορείτε να διατηρείστε μέσω της Διατροφικής Ζώνης η οποία ελέγχει τις ορμόνες σας. Υπάρχουν δύο ορμονικά συστήματα που ελέγχονται από τη διατροφή. Αυτά είναι τα εικοσανοειδή και η ινσουλίνη. Τα “εικοσανοειδή” ελέγχονται από την εξισορρόπηση της διατροφικής πρόσληψης σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (μοριακά αποσταγμένο  ωμέγα-3) και η “ινσουλίνη” ελέγχεται από την εξισορρόπηση πρωτεϊνών – υδατανθράκων και λίπους σε κάθε γεύμα. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο ορμονικά συστήματα υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση. Η διατήρησή τους σε μια ισορροπία καθορίζει την κατάσταση ευεξίας η οποία είναι ο στόχος της Διατροφικής Ζώνης.
Τα οφέλη της διατήρησης του ασθενούς μέσα στη Διατροφική Ζώνη μπορούν να καθοριστούν από αιματολογικές εξετάσεις. Με αυτές τις αιματολογικές εξετάσεις καθορίζεται και η ευεξία. Είναι τελικά οι ίδιες εξετάσεις που καταδεικνύουν την εξέλιξη θεραπείας της χρόνιας ασθένειας.
Υπάρχουν τρία πράγματα στη ζωή, η θρησκεία, η πολιτική και η διατροφή που βασίζονται σε συστήματα πίστης και δε διαπραγματεύονται. Οι πραγματικοί πιστοί λένε, “μη με μπερδεύεις με τα γεγονότα, γιατί ξέρω από καρδιάς ότι έχω δίκιο”.  Δεν μπορώ να κάνω πολλά αναφορικά με τη θρησκεία και την πολιτική, τουλάχιστον όμως η διατροφή μπορεί να εξεταστεί πειραματικά. Το ερώτημα δεν είναι ποια είναι η καλύτερη διατροφή  για την απώλεια βάρους, αλλά ποια είναι η καλύτερη διατροφή για να αντιστραφεί η κρυφή φλεγμονή. Φυσικά, στην πορεία θα απαντηθούν και άλλα σημαντικά ερωτήματα. Για αυτό το λόγο,  κάθε προσεχτική ελεγχόμενη  έρευνα που έχει συγκρίνει τη  Διατροφική Ζώνη με άλλα διατροφικά προγράμματα, έχει αναδείξει τη Διατροφική Ζώνη ως ανώτερη στον ορμονικό έλεγχο, στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος, στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος, στην καταστολή της όρεξης, στην απώλεια βάρους και κυρίως στη μείωση της κρυφής φλεγμονής.
Σε τελική ανάλυση, όλα έχουν να κάνουν με τα γονίδιά μας, ειδικά το πως μια αντιφλεγμονώδης διατροφή, όπως είναι η Διατροφική Ζώνη, μπορεί να διακόπτει τα φλεγμονώδη γονίδια και ταυτόχρονα να θέτει σε λειτουργία τα αντιφλεγμονώδη γονίδια που προάγουν την κυτταρική αναπαραγωγή, την ανάπλαση και τη θεραπεία. Η ικανότητά μας να ελέγχουμε τη φλεγμονή ορίζει την ευεξία μας. Για το σκοπό αυτό, το zone.com.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει τη διαδικτυακή πύλη μέσω της οποίας θα μπορείτε να λαμβάνετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την αντιφλεγμονώδη ιατρική και την σημαντικότητα αυτής για το σύστημα υγείας  του 21ου αιώνα.
Κάθε μήνα  στο zone.com.gr αναλύουμε την τρέχουσα ιατρική βιβλιογραφία για τα πρωτοπόρα άρθρα και τη διατροφή για το ρόλο της στη μείωση της φλεγμονής σε διάφορες χρόνιες παθήσεις. Κάτι το οποίο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους ερευνητές και για όσους θέλουν να είναι συνεχώς ενήμεροι σχετικά με την αντιφλεγμονώδη ιατρική.
Όλοι έχουμε τη γενετική προδιάθεση για χρόνια νοσήματα (παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιοπάθεια, πίεση και πολλά άλλα), τα οποία ενεργοποιούνται η αναστέλλονται κάτω από κατάλληλες διατροφικές συνθήκες.

Αυτή είναι η Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη, το διατροφικό πρόγραμμα που αναστέλλει τη γενετική προδιάθεση για χρόνια νοσήματα.

Ο Εφευρέτης της Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης είναι ο Dr. Barry Sears Ph.D. ο οποίος αναφέρει:
Η Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη δεν είναι κάποια μυστική εφεύρεση ή δεν είναι κάποια έξυπνη τακτική μάρκετινγκ με στόχο τις πωλήσεις.
Η Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη είναι η φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού κατά την οποία οι ορμόνες μπαίνουν σε μία Ζώνη, ούτε υψηλή ούτε χαμηλή.
Γιατί αυτό έχει ενδιαφέρον και γιατί είναι τόσο σημαντικό στη ζωή μας;
Το Βάρος μας, η Υγεία μας, η Αντιγήρανση μας, η Φυσική μας Κατάσταση, ακόμα και τα Συναισθήματά μας εξαρτώνται από τις ορμόνες. Οι ορμόνες όμως ενορχηστρώνονται και ρυθμίζονται από τη διατροφή. Αυτή είναι η Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη, ο διατροφικός τρόπος ο οποίος ρυθμίζει άριστα τις ορμόνες μας και κατ’ επέκταση τη Ζωή μας.
Η Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη είναι η φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού κατά την οποία οι ορμόνες ρυθμίζονται από  την τροφή και το μοριακά αποσταγμένο Ωμέγα-3 και συνεργάζονται μεταξύ τους για να θεραπεύσουν τις κυτταρικές “φλεγμονές” και να μας οδηγήσουν σε “άριστη ψυχική,  ψυχοπνευματικοσωματική υγεία.
Αν θέλετε να ξαναπάρετε τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σας, τότε το πρώτο σας βήμα είναι να μειώσετε την κυτταρική φλεγμονή. Όταν αισθανθείτε έτοιμοι, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

O Dr. Barry Sears σε αυτό το Βίντεο Εξηγεί

τη Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη

Από τα λόγια του Ιπποκράτη στα λόγια μου
– Ιπποκράτης: Άφησε την Τροφή να γίνει το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να γίνει η Τροφή σου.

– Δρ. Π. Δρακόπουλος N.D.: Η Τροφή, το Ωμέγα-3 και οι Πολυφαινόλες είναι τρία φάρμακα που πρέπει να τα παίρνουμε σε σωστές δόσεις, την σωστή ώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Η Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη είναι η εξέλιξη της  Μεσογειακής Διατροφής.

Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος N.D.
Γεροντολόγος Αντιγήρανσης