Η Επιστημονική Ιστοσελίδα της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής. Δεν μπορείς να αλλάξεις τα γονίδιά σου, μπορείς όμως να αλλάξεις την έκφρασή τους.                       

Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος N.D.

Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος N.D.

%cf%80-%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82

Δρ. Π. Δρακόπουλος N.D

Είμαι ο Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος N.D., Υπεύθυνος για την επιστημονική Αντιφλεγμονώδη Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη στην Ελλάδα (Anti-Inflammatory Mediterranean Zone Diet), Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής (Dietary Specialist), Ομοιοπαθητικός (Homoeopath), Διατροφοπαθητικός Αντιφλεγμονώδους Διατροφής (Anti-inflammatory Nutrition Therapist) και Δρ. Φυσικοπαθητικής Ιατρικής N.D. (Doctor of Naturopathy Medicine).
Το 1998 ξεκίνησα τη μελέτη της επιστημονικής Αντιφλεγμονώδους Διατροφής του Dr. Barry Sears Ph.D.. Το Σεπτέμβριο του 2002, έπειτα από εξετάσεις στον Dr. Sears Ph.D. τον εφευρέτη της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής, έλαβα το Πτυχίο του Yπεύθυνου της Αντιφλεγμονώδους Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης στην Ελλάδα (Responsible in Anti-Inflammatory Mediterranean Zone Diet). Τον Ιούνιο του 2005 μετά από την 3ετή περαιτέρω παρακολούθηση των επιπρόσθετων μαθημάτων και συνεδρίων που αφορούσαν τις κλινικές έρευνες που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Dr. Sears αναφορικά με το Προφίλ της Κρυφής Φλεγμονής (Profile Silent inflammation), μου απενεμήθη το Ανώτερο Πτυχίο της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής, το Πτυχίο του Ειδικού σε Φλεγμονώδη Θέματα Υγείας (Specialist on Infammatory Heath Problems) από το Ερευνητικό Ίδρυμα για Φλεγμονές (Inflammation Research Foundation) με πρόεδρο Dr. Barry Sears PhD..

Από το 2001 μέχρι σήμερα συμμετέχω στα συνέδρια του Dr. Barry Sears (Αντιφλεγμονώδης Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη για Άριστη Υγεία), τις περισσότερες φορές σαν επίσημος καλεσμένος, όπως τον Νοέμβριο του 2008 στο Cancun του Μεξικού στο δεύτερο διεθνή συνέδριο Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης με τίτλο Αντιφλεγμονώδης Ιατρική.

Το 2000 έφερα τη Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη στην Ελλάδα και το 2007 στην Κύπρο.

To 2002 μετά απο εξετάσεις απέκτησα το πτυχίο του Ειδικού Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης (Mediterranean Zone Diet Specialist).

Το 2005 μετά απο εξετάσεις απέκτησα το πτυχίο του Ειδικού σε Φλεγμονώδη Θέματα Υγείας (Specialist on Infammatory Heath Problems)

Το 2009 μετά από κρατικές πανελλήνιες εξετάσεις απέκτησα το πτυχίο του Ειδικού Εφαρμογών Διαιτητικής (Dietary Specialist) από το (ΕΟΠΠΕΠ).

Το 2013 μετά από τριετή παρακολούθηση μαθημάτων και κατόπιν εξετάσεων απέκτησα το πτυχίο του Ομοιοπαθητικού (Homoeopath) από to NHS.

Το 2016 μετά από τετραετή παρακολούθηση μαθημάτων και κατόπιν εξετάσεων απέκτησα το πτυχίο του Διατροφοπαθητικού Αντιφλεγμονώδους Διατροφής (Anti-Inflammatory Nutrition Therapist A.N.Th.).

Το 2016 επίσης μετά από τετραετή παρακολούθηση μαθημάτων και κατόπιν εξετάσεων απέκτησα το πτυχίο του Δρ. Φυσικοπαθητικής Ιατρικής N.D. (Doctor of Naturopathic Medicine).

Το 2017 ο ιδρυτής και διευθυντής της Νέο-Ιπποκρατικής σχολής Εναλλακτικών Θεραπευτών Κύπρου Δρ. Ανδρέας Νικολάου Ph.D., N.D., μου  απένειμε το Υψηλότερο Επιστημονικό Πτυχίο (Higher Professional Diploma) του Naturopathy Practice.

Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοπαθητικών

%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%82

Ιδρυτής και Υπεύθυνος Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης Ελλάδας

%ce%bc%ce%b4%ce%b6-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1-%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%bf%ce%b8%cf%85

Μέλος Κυπριακού Συνδέσμου Φυσικοπαθητικών 
(Pancyprian Association of Naturopathy)

%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1-3-001

Μέλος Παγκόσμιου Ομοσπονδίας Φυσικοπαθητικών
(World Naturopathic Federation)

logo