Λευκωσία+30357 95100199

Η Επιστημονική Ιστοσελίδα της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τα γονίδιά σου, μπορείς όμως να αλλάξεις την έκφρασή τους.               

Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος N.D.

%cf%80-%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82

Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος N.D.

Είμαι ο Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος N.D., Διδάκτωρ στην Νεο-Ιπποκρατική σχολή Κύπρου, Υπεύθυνος για την επιστημονική Αντιφλεγμονώδη Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη στην Ελλάδα και Κύπρο (Anti-Inflammatory Mediterranean Zone Diet), Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής (Dietary Specialist), Ομοιοπαθητικός (Homoeopath), Διατροφολόγος Θεραπευτής Αντιφλεγμονώδους Διατροφής (Natural Nutrition Therapist) και Δρ. Φυσιοπαθητικής (Doctor of Naturopathic Medicine).
Το 1998 ξεκίνησα τη μελέτη της επιστημονικής Αντιφλεγμονώδους Διατροφής του Dr. Barry Sears Ph.D.. Μετά απο 4ετή μελέτη το Σεπτέμβριο του 2002 έδωσα εξετάσεις στον Dr. Sears Ph.D. τον εφευρέτη της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής και έλαβα το Πτυχίο του Υπεύθυνου της Αντιφλεγμονώδους Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης στην Ελλάδα (Responsible for Anti-Inflammatory Mediterranean Zone Diet). Τον Ιούνιο του 2005 μετά από την 3ετή περαιτέρω παρακολούθηση των επιπρόσθετων μαθημάτων και συνεδρίων που αφορούσαν τις κλινικές έρευνες που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Dr. Sears αναφορικά με το Προφίλ της Κρυφής Φλεγμονής (Profile Silent inflammation), μου απενεμήθη το Ανώτερο Πτυχίο της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής, το Πτυχίο του Ειδικού σε Φλεγμονώδη Θέματα Υγείας (Specialist on Infammatory Heath Problems) από το Ερευνητικό Ίδρυμα για Φλεγμονές (Inflammation Research Foundation) με πρόεδρο Dr. Barry Sears PhD..

Από το 2001 μέχρι σήμερα συμμετέχω στα συνέδρια του Dr. Barry Sears (Αντιφλεγμονώδης Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη για Άριστη Υγεία), τις περισσότερες φορές σαν επίσημος καλεσμένος, όπως τον Νοέμβριο του 2008 στο Cancun του Μεξικού στο δεύτερο διεθνή συνέδριο Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης με τίτλο Αντιφλεγμονώδης Ιατρική.

Το 2000 έφερα τη Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη στην Ελλάδα και το 2007 στην Κύπρο.

To 2002 μετά απο εξετάσεις απέκτησα το πτυχίο του Ειδικού Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης (Mediterranean Zone Diet Specialist) απο το I.R.F..

Το 2005 μετά απο εξετάσεις απέκτησα το πτυχίο του Ειδικού σε Φλεγμονώδη Θέματα Υγείας (Specialist on Infammatory Heath Problems) απο το I.R.F..

Το 2009 μετά από κρατικές πανελλήνιες εξετάσεις απέκτησα το πτυχίο του Ειδικού Εφαρμογών Διαιτητικής (Dietary Specialist) από το ΕΟΠΠΕΠ.

Το 2013 μετά από τριετή παρακολούθηση μαθημάτων και κατόπιν εξετάσεων απέκτησα το πτυχίο του Ομοιοπαθητικού (Homoeopath) από το N.H.S..

Το 2016 μετά από τετραετή παρακολούθηση μαθημάτων και κατόπιν εξετάσεων απέκτησα το πτυχίο του Διατροφολόγου Θεραπευτή Αντιφλεγμονώδους Διατροφής (Natural Nutrition Therapist) από το W.U..

Το 2016 επίσης μετά από τετραετή παρακολούθηση μαθημάτων και κατόπιν εξετάσεων απέκτησα το πτυχίο του Δρ. Φυσιοπαθητικής N.D. (Doctor of Naturopathic Medicine) από το W.U..

Το 2017 ο Δρ. Ανδρέας Νικολάου Ph.D., N.D., ιδρυτής και διευθυντής της Νέο-Ιπποκρατικής σχολής Εναλλακτικών Θεραπευτών Κύπρου ο οποίος είναι και Ακαδημαϊκός Καθηγητής  στο University of America, μου  απένειμε το Υψηλότερο Επιστημονικό Πτυχίο (Higher Professional Diploma) του Naturopathy Practice.

Το 2017 έγινα διδάκτωρ στην Νεο-Ιπποκρατική Σχολή Φυσιοπαθητικών Μεθόδων Θεραπείας Ασθενειών (οξέων και χρόνιων) με έδρα την Κύπρο. Η Νεο-Ιπποκρατική σχολή είναι σε συνεργασία με το CNM (College of Naturopathic Medicine) με έδρα την Αγγλία και με το AU (The University of America) το οποίο αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ.

Στις 10/12/2018 έγινα μέλος στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διατροφολόγων (ΠαΣΔ).

CNA_G04 

Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοπαθητικών

%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%82
Μέλος Παγκόσμιου Ομοσπονδίας Φυσικοπαθητικών
(World Naturopathic Federation)
http://worldnaturopathicfederation.org/
http://worldnaturopathicfederation.org/full-members-the-only-voting-members/
Greece: Panhellenic Naturopathic Association

Ιδρυτής και Υπεύθυνος Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης Ελλάδας και Κύπρου

%ce%bc%ce%b4%ce%b6-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1-%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%bf%ce%b8%cf%85

Μέλος Παγκύπριου Συνδέσμου Φυσιοπαθητικής 
(Pancyprian Association of Naturopathy)

%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1-3-001
Μέλος Παγκόσμιου Ομοσπονδίας Φυσικοπαθητικών
(World Naturopathic Federation)
http://worldnaturopathicfederation.org/
http://worldnaturopathicfederation.org/full-members/
Cyprus: Pancyprian Association of Naturopathic Therapeutics
logownf_logo-300x253

Copyright © 2019 by Διατροφική Ζώνη All rights reserved.

Copyright © 2019 by Διατροφική Ζώνη All rights reserved.