Η Επιστημονική Ιστοσελίδα της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής.
Δεν μπορείς να αλλάξεις τα γονίδιά σου, αλλά μπορείς να αλλάξεις την έκφρασή τους.
Dr. Barry  Sears Ph.D.

Παναγιώτης Δρακόπουλος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Στην Φωτογραφία είναι η L.  Sears, ο Dr. B. Sears και το Π. Δρακόπουλος

Ο Παναγιώτης Δρακόπουλος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου της Διατροφικής Ζώνης Ελλάδας, Σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητική και Ομοιοπαθητικός. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα εκπαιδευτήρια Σχολινάκη.
Από το 1998 ξεκίνησε τη μελέτη της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής από τον Dr. Barry Sears Ph.D. εκδίδοντας το πρώτο βιβλίο του τη «Διατροφική Ζώνη» το 2001. Το Σεπτέμβριο του 2002, έπειτα από εξετάσεις στον Dr. Sears (www.drsears.com) τον εφευρέτη της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής, έλαβε το Δίπλωμα του Συμβούλου της Διατροφικής Ζώνης (Zone Consultant). Τον Ιούνιο του 2005 μετά από την 3ετή περαιτέρω παρακολούθηση των επιπρόσθετων μαθημάτων και συνεδρίων που αφορούσαν στις κλινικές έρευνες που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Dr. Sears αναφορικά με το Προφίλ της Κρυφής Φλεγμονής (Profile Silent inflammation), του απενεμήθη το Ανώτερο Δίπλωμα της Αντιφλεγμονώδους Διατροφής, το Δίπλωμα του Ειδικού σε Θέματα Υγείας (Health Care Practitioner) από το Ερευνητικό Ίδρυμα για Φλεγμονές (Inflammation Research Foundation) με πρόεδρο Dr. Barry Sears.
Το 2000 έφερε τη Διατροφική Ζώνη στην Ελλάδα και το 2007 στην Κύπρο.
Από το 2001 μέχρι σήμερα συμμετέχει στα συνέδρια του Dr. Barry Sears (διατροφή και άριστη υγεία), τις περισσότερες φορές σαν επίσημος καλεσμένος, όπως τον Νοέμβριο του 2008 στο Cancun του Μεξικού στο δεύτερο διεθνή συνέδριο Διατροφικής Ζώνης με τίτλο Αντιφλεγμονώδης Ιατρική.
Το 2009 μετά από κρατικές εξετάσεις έλαβε το πτυχίο του Ειδικού Εφαρμογών Διαιτητικής, αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αριθμό νόμου (ΠΔ 231/29-7-98, με τον οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/EOK).
Το 2013 απέκτησε το πτυχίο του Ομοιοπαθητικού από το Natural Health Science (NHS).
Από το 2010 έχει αναλάβει το Extreme Make Over στην Κύπρο.
Έχει εκδώσει τα βιβλία του Dr. Barry Sears
1. H Διατροφική Ζωνη
2. Κατακτώντας την Διατροφική Ζώνη
3. Η Διατροφική Ζώνη των Οικολόγων
4. Η Ωμέγα RX Ζώνη (Το Θαύμα των Ωμέγα-3)
5. Υπό έκδοση τα βιβλία <<Η Αντιγηραντική Ζώνη>> και η <<Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη>>.

Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης Ελλάδας
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μεσογειακής Διατροφικής Ζώνης
Είναι μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εναλλακτικών Θεραπευτών
(Cyprus Council of Alternative Therapies)