Αρχική σελίδα | Επικοινωνία

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ποια είναι η διατροφή της Διατροφικής Ζώνης;
Έκπληξη, δεν είναι αυτό που νομίζετε. Η Διατροφική Ζώνη είναι ένας τρόπος ζωής που σας βοηθά να χάσετε το περιττό λίπος και να αυξήσετε την ευεξία σας μέσω μείωσης της κυτταρικής φλεγμονής. Η κυτταρική φλεγμονή είναι η βασική αιτία της αύξησης σωματικού βάρους, της επιτάχυνσης των χρόνιων ασθενειών, αλλά, και ο λόγος πίσω από τη μείωση της σωματικής, συναισθηματικής, και διανοητικής απόδοσης.
Η Διατροφική Ζώνη αναπτύχθηκε από τον Dr Barry Sears, ένα από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου σχετικά με τις ορμονικές επιδράσεις των τροφών και την επίδρασή τους στην κυτταρική φλεγμονή.

Αν θέλετε να ξαναπάρετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας, τότε το πρώτο σας βήμα είναι να μειώσετε την κυτταρική φλεγμονή. Όταν αισθανθείτε έτοιμοι, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.
 
    Dr. Barry Sears
 Η Διατροφική Ζώνη δεν είναι καμία μυστική εφεύρεση ή δεν είναι κάποιο έξυπνο μάρκετινγκ για πωλήσεις.
Η Διατροφική Ζώνη είναι η φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού κατά την οποία οι ορμόνες μπαίνουν σε μία Ζώνη, ούτε υψηλή ούτε χαμηλή.
Γιατί αυτό έχει ενδιαφέρον και γιατί είναι τόσο σημαντικό στη ζωή μας;
Το Βάρος μας, ή Υγεία μας, η Αντιγηρανσή μας, η Σωματική μας ικανότητα, ακόμα και τα Συναισθήματά μας εξαρτώνται από τις ορμόνες, οι ορμόνες μας όμως ενορχηστρώνονται και ρυθμίζονται από τη διατροφή. Αυτή είναι η Διατροφική Ζώνη, ο διατροφικός τρόπος ο οποίος ρυθμίζει άριστα τις ορμόνες μας και κατ’ επέκταση τη Ζωή μας.
Η Διατροφική Ζώνη είναι η φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού κατά την οποία οι ορμόνες ρυθμίζονται από  τη "τροφή και το μοριακά αποσταγμένο ωμέγα-3" και συνεργάζονται μεταξύ τους για να θεραπεύσουν τις "φλεγμονές" και να μας οδηγήσουν σε "άριστη ψυχοπνευματικοσωματική υγεία"

 Η αναγκαιότητα της διατήρησης των φαρμάκων μέσα σε μία "θεραπευτική ζώνη" είναι απολύτως γνωστή στους γιατρούς. Κάτω από αυτή τη "θεραπευτική ζώνη" το φάρμακο είναι αναποτελεσματικό και πάνω από αυτήν τη "θεραπευτική ζώνη" το φάρμακο είναι τοξικό. Μέσα σ’ αυτήν τη "θεραπευτική ζώνη" μπορείτε να διατηρείστε και μέσω της Διατροφικής Ζώνης η οποία ελέγχει τις ορμόνες σας. Υπάρχουν δύο ορμονικά συστήματα που ελέγχονται από τη διατροφή. Αυτά είναι τα εικοσανοειδή και η ινσουλίνη. Τα "εικοσανοειδή" ελέγχονται από την εξισορρόπηση της διατροφικής πρόσληψης σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (μοριακά αποσταγμένο  ωμέγα-3) και η "ινσουλίνη" ελέγχεται από την εξισορρόπηση πρωτεϊνών - υδατανθράκων και λίπους σε κάθε γεύμα. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο ορμονικά συστήματα υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση. Η διατήρησή τους σε μια ισορροπία καθορίζει την κατάσταση ευεξίας η οποία είναι ο στόχος της Διατροφικής Ζώνης.
     Τα οφέλη της διατήρησης του ασθενούς μέσα στη Διατροφική Ζώνη μπορούν να καθοριστούν από αιματολογικές εξετάσεις. Με αυτές τις αιματολογικές εξετάσεις καθορίζεται και η ευεξία. Είναι τελικά οι ίδιες εξετάσεις που καταδεικνύουν την εξέλιξη θεραπείας της χρόνιας ασθένειας.
Υπάρχουν τρία πράγματα στη ζωή, η θρησκεία, η πολιτική και η διατροφή που βασίζονται σε συστήματα πίστης και δε διαπραγματεύονται. Οι πραγματικοί πιστοί λένε, "μη με μπερδεύεις με τα γεγονότα, γιατί ξέρω από καρδιάς ότι έχω δίκιο".  Δεν μπορώ να κάνω πολλά αναφορικά με τη θρησκεία και την πολιτική, τουλάχιστον όμως η διατροφή μπορεί να εξεταστεί πειραματικά. Το ερώτημα δεν είναι ποια είναι η καλύτερη διατροφή  για την απώλεια βάρους, αλλά ποια είναι η καλύτερη διατροφή για να αντιστραφεί η κρυφή φλεγμονή. Φυσικά, στην πορεία θα απαντηθούν και άλλα σημαντικά ερωτήματα. Για αυτό το λόγο,  κάθε προσεχτική ελεγχόμενη  έρευνα που έχει συγκρίνει τη  Διατροφική Ζώνη με άλλα διατροφικά προγράμματα, έχει αναδείξει τη Διατροφική Ζώνη ως ανώτερη στον ορμονικό έλεγχο, στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος, στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος, στην καταστολή της όρεξης, στην απώλεια βάρους και κυρίως στη μείωση της κρυφής φλεγμονής.

Από τα λόγια του Ιπποκράτη στα λόγια του Dr. Sears
- Ιπποκράτης: Άφησε το φαγητό να γίνει το φαρμακό σου και το φαρμακό σου το φαγητό σου.                 
    (Ο Ιπποκράτης το ήξερε εμπειρικά αλλά δεν μπορούσε να το αποδείξει)

    - Dr. Sears: Το φαγητό είναι ένα φάρμακο που πρέπει να το παίρνουμε σε σωστές δόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας
    (Ο Dr. Sears το απέδειξε επιστημονικά)

Τα σχόλια του Dr. Barry Sears Ph.D
Η Διατροφική Ζώνη είναι η εξέλιξη της "Μεσογειακής Διατροφής".

http://en.wikipedia.org/wiki/Zone_diet
 


  © 2014, zone.com.gr