Μενού Κλείσιμο

Η Ιστορία του Eric που είχε ΔΕΠΥ (ADHD) και η θεραπεία του με Ωμέγα-3

Η Ιστορία του Eric που έπασχε από ΔΕΠΥ

(Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).

Διαχείριση της ΔΕΠΥ σε παιδική ηλικία: Η ιστορία του Eric

Ο γιος του Bill, ο Eric ήταν 4 ετών όταν οι καθηγητές του πρότειναν ότι μπορεί να έχει μια διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Ένας ψυχολόγος επιβεβαίωσε αυτή την υποψία. Ο Eric ξεκίνησε να παίρνει το συμπλήρωμα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μοριακά αποσταγμένο για να ηρεμήσει τη συμπεριφορά του. Σήμερα είναι 20 ετών, και δεν έχει τα περαιτέρω συμπτώματα της (ΔΕΠΥ).

Από τον Bill McDonald πατέρα του Eric.
Όταν ο γιος μου ο Eric και ο δίδυμος αδελφός του ήταν στο νηπιαγωγείο, ο Eric έδειξε γνωρίσματα συμπεριφοράς που οδήγησαν τους δασκάλους του να πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έχει ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας). Μου πρότειναν να δει έναν ψυχολόγο για περαιτέρω αξιολόγηση αλλά εκεί η διάγνωση επιβεβαιώθηκε.

Ένα μυστικό Σχετικά με την ΔΕΠΥ που ο γιατρός μου δεν ήξερε
Έχω εξοικειωθεί με την Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη εδώ και πολλά χρόνια, και είμαι αρκετά εξοικειωμένος με την υγιή διαβίωση. Έχω διαβάσει πολλά βιβλία σχετικά με το θέμα, που κυμαίνονται από το “Fats That Heal” του Udo Erasmus, στο “Πέρα από το Pritikin” από την Ann Louise Gittleman. Ήμουν ακόμα πελάτης των Biosyn ωμέγα-3, που παραγόταν από τον Dr. Sears πριν ιδρύσει την Διατροφική Ζώνη. Είμαι ένας ισχύος οπαδός των αρχών της Διατροφικής Ζώνης μέχρι και σήμερα.
Όταν ο Eric είχε διαγνωστεί με ΔΕΠΥ περίπου 16 χρόνια πριν, η σύζυγός μου και εγώ χωρίσαμε. Ευδιάκριτα θυμάμαι να με παίρνει τηλέφωνο και να με ευχαριστεί που της σύστησα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (EnerZona) χρόνια πριν. Είχε βιώσει τα οφέλη τους προσωπικά, και θεωρώντας ότι δεν μιλούσαμε πολύ, λόγω του χωρισμού μας, το να μου μιλάει για το ωμέγα-3  ήταν μια μεγάλη υπόθεση.

Κατά τη στιγμή της διάγνωσης του Eric, ο Dr. Sears δούλευε με έναν από τους κορυφαίους ερευνητές στον τομέα της ΔΕΠΥ (Dr. Edward M Hallowell), που εξέταζε την χρήση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά (2). Λόγω αυτής της έρευνας, ξεκινήσαμε τη χορήγηση ιχθυελαίου καθημερινά τόσο στον Eric όσο και στον αδελφό του. Όλα τα συμπτώματα και οι ανησυχίες της ΔΕΠΥ εξαφανίστηκαν εντελώς, και ποτέ δεν χρειάστηκε να δώσουμε στον Eric οποιοδήποτε φάρμακο.

Παρατηρήσεις που μας οδήγησαν να λάβουμε δράση
Μερικές φορές, η προσοχή μας θα πρέπει να επικεντρωθεί κάπου για να μπορέσουν να τεθούν όλα τα κομμάτια μαζί. Ποτέ δεν υπήρχε κάποια υπόνοια στη συμπεριφορά του Eric που θα με έκανε να σκεφτώ ότι είχε ΔΕΠΥ μέχρι να το αναφέρει ο δάσκαλός του.
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που δεν έδινα πολύ σημασία, ξαφνικά ταίριαζαν με τις ταξινομήσεις της διαταραχής. Υπήρχαν δύο πράγματα που πραγματικά ξεχώρισαν για μένα σχετικά με τη συμπεριφορά του Eric. Κατ ‘αρχάς, ακολουθούσε συνεχώς τον αδελφό επαναλαμβάνοντας κάθε λέξη που έλεγε. Αυτή η μίμηση της συμπεριφοράς τρέλαινε τον αδελφό του, αλλά αυτό για τον Eric ήταν εκδήλωση (ΔΕΠΥ). Δεύτερον, πολλές φορές θυμάμαι τον Eric να τρέχει με ενθουσιασμό σε ένα δωμάτιο για να μου πει κάτι αλλά ξεχνούσε τι ήθελε να μου πει. Στεκόταν εκεί για 3 έως 4 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να θυμηθεί, λέγοντας “μπαμπά έχω να σου πω κάτι,” και, στη συνέχεια, το ξέχναγε εντελώς.
Μιλώντας με άλλους γονείς των οποίων τα παιδιά είχαν ΔΕΠΥ, αυτά φαίνεται να είναι κοινά συμπτώματα. Πολλοί από αυτούς έχουν χρησιμοποιήσει τη χρήση φαρμάκων για τη διαχείριση αυτή. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που βλέπαμε επιτυχία μόνο με τη λήψη του ωμέγα-3.
Σήμερα, ο Eric εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως διευθυντής εστιατόριου σε μερικά hipster σημεία στο κέντρο του Τορόντο. Παρά του ότι ακολουθεί έναν vegan τρόπο ζωής, ποτέ δεν έχει αφήσει το ιχθυέλαιο.
Όσο για τον αδελφό του Eric και εμένα, είμαστε πιστοί στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μας. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την αντι-φλεγμονώδη διατροφή (Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη) και μπορείτε και εσείς πραγματικά να αισθανθείτε τη διαφορά όταν την τηρείτε. Νιώθω σαν να επιβραδύνω τη διαδικασία της γήρανσης. Αυτό παρατηρήθηκε πρόσφατα από το θείο μου που είναι έξι χρόνια μεγαλύτερος από μένα και μαστίζεται από ορισμένα θέματα υγείας. Πρόσφατα με ρώτησε “Πότε θα αρχίσεις να γερνάς;”  Ίσως όσο κρατάω τη λήψη του ωμέγα-3 και την Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη, δεν θα το γίνει σύντομα. Και με το γιο μου, που πλέον δεν εμφανίζει συμπτώματα της ΔΕΠΥ, φαίνεται να είναι ισχυρή απόδειξη ότι η διαβίωση με την Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη και το ωμέγα-3 μοριακά αποσταγμένο να εργάζονται για μας.

Η έρευνα για ΔΕΠΥ με Ωμέγα-3
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1971271/