Μενού Κλείσιμο

Προσοχή στα Συμπληρώματα Αδυνατίσματος

Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι όλοι τρέχετε να βρείτε εύκολους τρόπους αδυνατίσματος για να εμφανιστείτε όμορφοι στις παραλίες. Τις περισσότερες φορές η ποιο εύκολη λύση για κάτι πολύ γρήγορο είναι τα συμπληρώματα αδυνατίσματος.  Προσέξτε όμως αυτά τα συμπληρώματα αδυνατίσματος που σας προτείνουν οι ειδήμονες μέσα από τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να βλάψουν την υγεία σας. Μόνο με σωστή διατροφή όπως η Διατροφική Ζώνη μπορείτε να χάσετε πολύ εύκολα το περιττό σωματικό σας λίπος χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία σας. Το Joslin το ερευνητικό κέντρο του πανεπιστήμιου Χάρβαρντ προτείνει την Διατροφική Ζώνη 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνη και 30% λιπαρά για υπέρβαρους, παχύσαρκους, διαβητικούς τύπου 2 και αυτούς που έχουν ρίσκο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Αυτή την είδηση σαν την ξανά αφιερώνω.

Δημοσιεύθηκε στην dailymail στις 9 Δεκεμβρίου 2014

Γυναίκα, 24 ετών, πέθανε μετά από υπερβολική δόση <<raspberry ketone>> χαπιών αδυνατίσματος – που ο καθένας μπορεί να καταναλώσει την ίδια ποσότητα καφεΐνης, όπως δύο κουτιά <<Red Bull>>

Για αναζήτηση του άρθρου
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2866843/Woman-died-taking-overdose-raspberry-ketone-slimming-pills.html

Με Δελτίο Τύπου ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα:
Reduced Weight Fruta Planta 400mg caps
Magic Slim 350mg caps
Fruta Bio 400mg caps
SlimEasy 250mg caps
Super Fat Burning Bomb 400mg caps
Slim Xtreme 500mg caps
Meizi evolution 650mg caps
Meizitang Strong Version Botanical slimming 650mg
Jiangeijindan Activity Girl 400mg caps
Hokkaido 400mg caps
Να μην τα καταναλώνεται γιατί περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE ή PHENOLPHTHALEIN και μπορούν να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία σας. Χρησιμοποιούνται επίσης σαν συμπληρώματα διατροφής. Η φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE έχει αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο 2010, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις. Εφόσον η ύπαρξη της SIBUTRAMINE δεν δηλώνεται, πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνουμε ότι όποιο σκεύασμα και να καταναλώσετε πρέπει να έχει την έγκριση του ΕΟΦ, όχι να σας το λέει ο πωλητής αλλά να αναγράφεται επάνω στο προϊόν, και μην αγοράζεται συμπληρώματα από το διαδίκτυο.

http://www.eof.gr/web/guest/pressother?p_p_id=62_INSTANCE_r5qY&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=2&_62_INSTANCE_r5qY_struts_action=%2Fjournal_articles%2Fview&_62_INSTANCE_r5qY_groupId=12225&_62_INSTANCE_r5qY_articleId=811331&_62_INSTANCE_r5qY_version=1.0

Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος DHSc