Μενού Κλείσιμο

Η Καρδιαγγειακή Νόσος Εξαπλώνεται πιο Γρήγορα από το Αναμενόμενο

Η καρδιαγγειακή νόσος στις ΗΠΑ εξαπλώνεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, τα φάρμακα δεν την έχουν ανακόψει και τα αποτελέσματα είναι πολύ δυσάρεστα.
Η αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, φθάνοντας το 41,5% το 2015 (1) με 15 χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με μια έκθεση από το American Heart Association (ΑΗΑ).
Η “ενοχλητική” ενημέρωση των προβλέψεων  για το 2011, εξελίχθηκε χειρότερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα στην αύξησης της παχυσαρκίας και στην πρόωρη εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του AHA, Steven Houser PhD, σε τηλεδιάσκεψη με τον Τύπο.
“Έτσι, με λίγα λόγια, η επιβάρυνση της καρδιαγγειακής νόσου αυξάνεται ταχύτερα από την ικανότητά μας για την καταπολέμησή της» (φάρμακα), είπε – και οι προβλέψεις πρότεινε ότι θα χειροτερέψουν.
Η ανάλυση, που εκτελείται από τη μη κερδοσκοπική διεθνή εταιρία RTI (Research Triangle Institute ) εξ’ ονόματος του ΑΗΑ, πρότεινε ότι το 45% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ (131.200.000 άτομα) θα έχουν τουλάχιστον ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο μέχρι το 2035.
Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι το προβλεπόμενο κόστος των άμεσων τελών για ιατρική περίθαλψη και έμμεσες απώλειες της παραγωγικότητας και της ζωής ετών εκτιμάται να αυξηθεί κατά πολύ. Από 555 δισεκατομμύρια δολάρια (που ξοδεύονται για καρδιαγγειακές παθήσεις) το 2016, σε  1.100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2035.
«Είμαστε σε μια πορεία που οδηγεί σε χρεοκοπία» όχι μόνο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και στους ιδιώτες, σημειώνει ο Houser ότι περισσότερο από το ήμισυ των ενηλίκων κάτω των 65 ετών προβλέπεται να έχουν ό, τι θα θεωρηθεί ότι έχουν τέτοιες παθήσεις από τους ασφαλιστές.
“Προτρέπουμε τους νέους νομοθέτες μας να τα εξετάσουν αυτά όταν θα κρίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές στον νόμο περί προσιτής φροντίδας”, είπε, ιδιαίτερα διατηρώντας την έμφαση ότι ο νόμος απειλείται με κατάργηση.
Το AHA θα δημοσιεύσει την έκθεση στους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας, μαζί με άλλα βασικά μέλη του Κογκρέσου, είπε ο Houser στο MedPage σήμερα κατά την ενημέρωση.
Η ένωση επίσης πιέζει για ένα μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού για την έρευνα ΝΙΗ (National Institutes of Health) που αφορά τη καρδιακή νόσο και το εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο ο Houser το ονομάζει “η καλύτερη ελπίδα της χώρας μας για να αλλάξει αυτές τις ανησυχητικές τάσεις της καρδιαγγειακής νόσου.”

Από τον Δρ. Παναγιώτη Δρακόπουλο
Ερ.: Γιατί τα φάρμακα που έχουν ανακαλυφθεί για την καρδιοπάθεια στην Αμερική δεν την έχουν ανακόψει;
Απ.: Δεν την έχουν ανακόψει γιατί δεν έχουν δει το πρόβλημα στην ρίζα του, η καρδιοπάθεια δεν έχει να κάνει με την χοληστερίνη ή την παχυσαρκία ή τον διαβήτη …………., αλλά η ρίζα του προβλήματος είναι η ΦΛΕΓΜΟΝΗ.
Η Φλεγμονή είναι η αιτία που προκαλεί όλα αυτά τα χρόνια νοσήματα και έχει αντίκτυπο στην καρδιοπάθεια. Εάν δεν έχεις φλεγμονή δεν θα πάθεις χρόνιο νόσημα. Όπως αναφέρει ένας από του καλύτερους καρδιοχειρουργούς των ΗΠΑ, ο Dr. Dwight Lundell “Για να το θέσουμε απλά, αν η φλεγμονή δεν είναι παρούσα στο σώμα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος η χοληστερόλη να συσσωρεύεται στο τοίχωμα του αιμοφόρου αγγείου και να προκαλέσει καρδιακή νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια. Χωρίς φλεγμονή, η χοληστερόλη θα κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλο το σώμα, όπως έχει προβλέψει η φύση. Η φλεγμονή παγιδεύει την χοληστερίνη”.
Πως όμως αντιμετωπίζεται η φλεγμονή; Εδώ δεν μιλάμε για φλεγμονή που προκλήθηκε από μικρόβιο αλλά φλεγμονή που προκλήθηκε από διατροφή.
Όπως αναφέρει και πάλι ο καρδιοχειρουργός Dr. Dwight Lundell “Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι της χρόνιας φλεγμονής; Πολύ απλά, είναι η υπερφόρτωση των απλών, ιδιαίτερα επεξεργασμένων υδατανθράκων (ζάχαρη, αλεύρι και όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτά) και η υπερβολική κατανάλωση ωμέγα-6 φυτικών ελαίων όπως (το σογιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το ηλιανθέλαιο και πολλά άλλα) που βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, εκτός από το ελαιόλαδο που είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία μας. Ενώ εμείς απολαμβάνουμε την αποπλανητική προτίμηση ενός γλυκού, το σώμα μας απαντά ανησυχητικά σαν ένα ξένο εισβολέα και του κηρύττει πόλεμο”.
Ερ.: Ποια είναι η Αντιφλεγμονώδης διατροφή για θα αναστείλει τις σωματικές φλεγμονές;
Απ.: Φυσικά η Διατροφική Ζώνη (2).
Η Αντιφλεγμονώδης Διατροφική Ζώνη ανακαλύφθηκε για να βοηθήσει τους Θεραπευτές (Ομοιοπαθητικούς, Ιατρούς, Φυσικοπαθητικούς, Βελονιστές και πολλούς άλλους).

Για αναζήτηση των ερευνών:
1.http://www.medpagetoday.com/Cardiology/Prevention/63150?xid=nl_mpt_SRCardiology2017-02-18&eun=g841127d0r
2. https://zone.com.gr/flegmones-antiflegmonwdhs-diatrofh/

Δρ. Παναγιώτης Δρακόπουλος DHSc