Μενού Κλείσιμο

Ρεπορτάζ του CNN. Το Ωμέγα-3 (ιχθυέλαιο) Ευθύνεται για την Θεραπεία των Κρανιοεγκεφαλικών Κακώσεων (Φλεγμονών)

 ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
Απο τον Δρ. Π. Δρακόπουλο DHSc.
Πρωτομίλησα στην Ελλάδα για το Ωμέγα-3 όταν πρωτοεμφανίστηκα  στην τηλεόραση το 2003 στις τηλεοπτικές εκπομπές της κ. Άννας Δρούζας <<Μπορώ>> και ήλθα σε μεγάλη κόντρα με τον τότε πρόεδρο των διαιτολόγων κ. Γεωργακάκη.
Το 2007 πήγα στην Κύπρο και μίλησα για το ίδιο θέμα στις τηλεοπτικές εκπομπές της κ. Ελίτας Μιχαηλίδου <<Με την Ελίτα>>.
Στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο κατηγορήθηκα ότι δεν ήξερα τι έλεγα από τους ιατρούς και διαιτολόγους, με αποκορύφωμα την εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου.
Όλοι θα θυμάστε ότι, όσοι ήταν σε εκείνη την εκπομπή Ιατροί και Διαιτολόγοι ήταν εναντίον των Ωμεγα-3, αλλά εγώ σταθερός στις γνώσεις μου  επέμενα και έλεγα ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Ωμέγα-3.
Ίσως σε λίγο καιρό αναρτήσω εκείνη την εκπομπή για να καταλάβετε τι παιχνίδι παιζόταν τότε……….
Για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (παρακολουθήστε το βίντεο) το πόσο ωφέλιμα (αντιφλεγμονώδη συστατικά) είναι για τον οργανισμό μας και έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια. Το βιβλίο για ενημέρωση όσον αφορά το μοριακά αποσταγμένο Ωμέγα-3 το οποίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά είναι: Η Ωμέγα RX Ζώνη, Dr. Barry Sears Ph.D.

Το Ωμέγα-3 (ιχθυέλαιο) ευθύνεται για την επούλωση τραυμάτων 
(φλεγμονών) εγκεφάλου CNN Palm Desert, Καλιφόρνια
Τα σημαντικά της ιστορίας

Ο Grant Virgin υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Οι γονείς του αποφάσισαν να του δώσουν Ωμέγα-3 (ιχθυέλαιο) για δοκιμή.
Ο έφηβος εξέπληξε την μητέρα του τηλεφωνώντας της στη μέση της νύχτας.
Η μητέρα του αποκαλεί την ανάκτηση του “απίστευτη”.
Ήταν η απλή περιέργεια που κινητοποίησε τον John Virgin και τον γιο του Bryce όταν είδαν τα φώτα που αναβόσβηναν και την αναταραχή ενός ατυχήματος κοντά στο σπίτι τους.
Στο πίσω μέρος του μυαλού του John ήταν ο πρωτότοκος υιός του, Grant , ο οποίος είχε πάει για έναν περίπατο γύρω από το ξενοδοχείο λίγα λεπτά νωρίτερα.
Έκανε νόημα σε έναν ιατρικό τεχνικό των επειγόντων να ρωτήσει τι συνέβη.
«Εγώ κάλεσα και τους είπα, ο γιος μου ήταν για περπάτημα κοντά σε αυτό το σημείο, και μου ζήτησαν να τον περιγράψω” είπε ο John. ” Είπα το ύψος του και το χρώμα των μαλλιών του, και στη συνέχεια, δείχνοντας τον Bryce είπα, « … και μοιάζει ακριβώς σαν κι αυτόν»”.
Ο John κοίταξε κάτω στην περιοχή που ήταν αποκλεισμένη και το πεζοδρόμιο ήταν καλυμμένο με αίμα – και η καρδιά του βυθίστηκε.
” Σε αυτό το σημείο συνειδητοποιείς τους χειρότερους φόβους σου», είπε. “Ήξερα ότι ήταν σοβαρό.”
Λεπτά νωρίτερα , ο 16χρονος είχε μεταφερθεί αεροπορικώς σε ένα κοντινό κέντρο τραύματος αφού είχε χτυπηθεί και εγκαταληφθεί από έναν οδηγό. Είχε έναν μακρύ κατάλογο τραυματισμών : ρήξη αορτής , κρανιοεγκεφαλική κάκωση – συμπεριλαμβανομένων των καταγμάτων κρανίου και αιμορραγία σε όλο τον εγκέφαλο του – κατάγματα των οστών και της σπονδυλικής στήλης . Φαινομενικά αμέτρητα κομμάτια από σπασμένο γυαλί και χαλίκι ήταν ενσωματωμένα στο δέρμα του.
Οι John και Bryce Virgin έσπευσαν στο σπίτι για να μεταφέρουν την είδηση στην μητέρα του παιδιού , JJ . Στη συνέχεια, η οικογένεια έσπευσε στο νοσοκομείο , ελπίζοντας να τον βρούνε ακόμα ζωντανό.
Όταν έφτασαν, οι γιατροί τους έδωσαν ελάχιστες ελπίδες εάν θα βγάλει ο Grant την νύχτα.
Αντί να σηκώσουν τους ώμους και να αποδεχτούν την κατάσταση, οι γονείς του ήταν αγανακτισμένοι.
«Πως μπορεί κάποιος να τολμήσει να μην ασχοληθεί με την ζωή του γιού μου; “δήλωσε η JJ Virgin.” πραγματικά μας έκανε … πολύ επιθετικούς και δυναμικούς για να σώσουμε τη ζωή του γιου μας, επειδή δεν το έκαναν από μόνοι τους.»
«Μας είπαν να μην το παλέψουμε. Μας είπαν να τον αφήσουμε να πεθάνει».
Από εκείνη τη στιγμή και στο εξής θα πηγαίνουν ενάντια στις διαταγές των γιατρών. Αυτό περιελάμβανε την προσπάθεια αντισυμβατικών, μη δοκιμασμένων θεραπειών – οτιδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Grant. Έτσι κατέληξαν δίνοντάς του μεγάλες δόσεις Ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων (που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο).
Το Ωμέγα-3 είναι που η οικογένεια Virgin πιστεύει ότι τελικά έφερε δραματικές αλλαγές στην πορεία της ζωής του  γιού τους, και θεράπευσε τον εγκέφαλό του.
Εβδομάδες πριν σκεφτούν την εναλλακτική του Ωμέγα-3, ο Grant Virgin υπέστη πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, και αφιέρωσε πολύ χρόνο σε μηχάνημα υποστήριξης .
Τελικά, το σώμα του ήταν σταθερό, αλλά ο εγκέφαλός του ήταν ακόμα γεμάτος ζημιές. Ήταν σε κώμα και οι γιατροί έλεγαν στην οικογένειά του ” βλέποντας και κάνοντας”, μέχρι ο εγκέφαλός του να θεραπευθεί.
http://edition.cnn.com/2014/01/18/health/fish-oil-recovery/